Nyheter

7/12-12 The Best Of Uddevalla – Releasefest!

pan

pan

7/12-12 The Best Of Uddevalla – Releasefest!

Det blev fullt hus och lapp på luckan redan kl 21.00 när Uddevallas musikälskare i fredags samlades för releasefest av skivan/kassetten “The Best Of Uddevalla, Mix Tape, Vol 1”. Kanske är det det här, att dokumentera Uddevallas musikliv och släppa det på skiva det jag är mest stolt över att Kulturföreningen Uddevallakassetten hittills genomfört. Jag säger det om och om igen, Uddevalla befinner sig just nu i sin starkaste period någonsin när det gäller kvalitén på de lokala artisterna/banden. Vet inte om det stoppar med en siffra på 40 band / artister som skriver egen musik av hög kvalité, spelar in, ger ut skivor, turnerar osv. Helt fantastiskt. Jag är lyrisk. P “The Best Of Uddevalla, Mix Tape, Vol 1” medverka inte mindre 18 band / artister: 1. Sterile Hermaphrodite 2. Vivid Recollection 3. Lack Of Loud 4. Dying For some action 5. Speed Of Light 6. Katastroforkestern 7. Kungens Knektar 8. Pan 9. Locusta Murders 10. Lars Wallin & The TribeLars 11. Johan Lööw & Impulserna 12. Braincoats 13. Repay 14. Never Make It 15. Förr 16. Void 17. K. 18. Rawhide

Restaurang Köket var pyntat med ballonger, i lokalen bjöds vi på grym bakgrundsmusik “skivan”. Vi hade köpt in tårtor, fixat kaffe, snacks och laddat för fest. På scenen uppträdde fem lokala band. Först ut var Void som bjöd på den bästa spelningen jag hittills sett med gruppen. K. skruvade upp temperaturen ännu ett hack och flera i publiken hade svårt att tro att detta var ännu ett lokalt band, med sin öst-influerade folkrock fick de igång publiken. Speed Of Light bjöd som vanligt publiken på en riktigt fet och tight spelning, grymt bra band. Pan som fått något av ett lokalt genombrott i år gjorde sin bästa spelning som åtminstone jag sett hittills. Med ubercoola sångerskan Lo i spetsen har det här bandet något riktigt stort på gång. Publik gensvaret var enormt. Katastroforkestern avslutade kvällen inför en jublande publik. Bandet har tagit några rejäla kliv under året och genomfört inte mindre än två europaturnéer vilket givetvis gett dem scenvana, självsäkerhet, erfarenhet och ännu fler fantastiska låtar.

Stort tack till alla som gjorde denna kväll till vad den blev, en fest för Uddevallas musikliv!

Tack till arrangörerna. Markus Olsson, Robert Kristiansen, Jenny Qvick, Maja Hittenkofer, Erik Björkegren.
Tack artisterna som lirade, Void, K. Speed Of Light, Pan, Katastroforkestern. Tack Restaurang Köket. Tack publiken! Tack alla medverkande band och artister på skivan, ni är bäst!

Lars Wallin

I samarbete med Kulturföreningen Uddevallakassetten, Studiefrämjandet, Uddevalla Kommun och Giraff.

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: