Kontoret

21/2 -14 Johan Johansson skapade ändlös glädje på Kontoret!

johan johansson
Johan Johansson skapade ändlös glädje på Kontoret!

När Johan Johansson och Rickard Donatello tillsammans med publiken i låten Polsk zchlager sjunger “Jag går in i den ändlösa glädjen ikväll” så beskriver det på det allra finaste sättet vad vi alla där och då i denna stund kände. Kvällen inleddes traditionsenligt med en gemesam middag med kvällens huvudartist och publiken. När vi sedan tagit plats intill den lilla scenen på Kontoret får vi chansen att möta Johan Johansson, ställa frågor och få höra historien om hans karriär. En karriär som startade i Skärholmen och det legendariska punkbandet KSMB. Vilket fantastiskt privilegium att över en kopp kaffe eller ett glas öl kunna sitta och samtala med artisten man är där för att se. Efter en kort paus inledde sedan kvällens supportband Lars Wallin & The TribeLars, undertecknads band så jag hoppar över det där med recension ha ha. Fast bra var vi, Lars Wallin, Hanna Bylund och Kent Andreasson. Det fanns en värme och kärlek i luften redan från det att dörarrna öppnades till Kontoret denna kväll. En kväll som två av de finaste vi har inom svensk kultur, Johan Johansson och Rickard Donatello i allra högsta grad bidrog med. Det blev både scen och kökssamtal om musik, politik och livet. Visst kan jag njuta av musik som den är, men har man dessutom något att säga till musiken så infinner sig en helt annan kraft, något att säga har Johan haft ända sedan han var i Uddevalla för första gången med sitt band KSMB i Kongresshallen 1980 och han har det fortfarande, kanske viktigare nu än någonsin tidigare.
Stort tack Johan Johansson & Rickard Donatello för denna magiska kväll på Kontoret. Stort tack till vår fina publik.

Lars Wallin
Kulturföreningen Uddevallakassetten
Studiefrämjandet

johanbhomslag

johanbhartikel

johanup

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: