Konserter - Klubb, Nyheter

18/4 -14 C60-FESTIVALEN: Franska Trion, Vånna Inget, Varg, Anoya & Raw Vibe Entertainment, Christoffer Berg & Hans Band, The Master Boys.

The Master Boys
18/4 -14 C60-FESTIVALEN: Franska Trion, Vånna Inget, Varg, Anoya & Raw Vibe Entertainment, Christoffer Berg & Hans Band, The Master Boys.

Kulturföreningen Uddevallakassetten i samarbete med Studiefrämjandet, KulturUngdom, Mortens Krog.

För 6:e året i rad arrangerades Kulturföreningen Uddevallakassettens “lilla” festival C60. Redan klockan 19.30 klev en av huvudakterna, det grammisnominerade punkbandet Vånna Inget upp på scenen. Melodisk punk med influenser från band, om man nu ska jämföra, som Manchesters pop/punkikoner Buzzcocks. Anoy & Raw Vibe Entertainment var nästa akt på scenen. Anoya anses av de allra flesta som Uddevallas stora hip hop-stjärna (Skoob ligger ju lågt). Via bland annat TV-framträdande på X-Factor och flertal spelningar så har en stor förväntan byggts upp på hans ny inspelningar som är på gång. Varg bjöd på vacker folk/pop med stämsång och stråke. Franska Trion var en efterlängtad bokning hos kassetten och gjorde ingen besviken. Kvällens stora utropstecken var uddevallabandet The Master Boys, de drog storpublik och fick dansgolvet att koka. Håll koll på detta band! Sist ut var en av kassettens favoritartister, nu med band, Christoffer Berg & Band som bjöd på en mycket bra konsert. Vi väntar på skivsläppet. En bra kväll i Uddevalla

Lars Wallin
19.30 Vånna inget
20.30 Anoya & Raw Vibe Entertainment
21.30 Varg
22.30 Franska Trion
23.30 The Master Boys
24.30 Christoffer Berg & Hans Band.

Mortens Krog, Kungsgatan 17 45130 Uddevalla.

c60 festivalen

FRANSKA TRION
Matti Ollikainen: Piano och sång
Viktor Furbacken: Kontrabas
Thommy Larsson: Trummor
Den mytomspunna Franska Trion utlovar en utav Sveriges mest oförutsägbara och speciella musikupplevelser, och har under sin tioåriga levnad samlat omkring sig en stadigt växande skara fans, runt om i landet.

VÅNNA INGET
Sedan debuten “Allvar” har grammisnominerade Vånna Inget gjort över hundra spelningar och sakta men säkert byggt en stor fanbas och den 25 oktober 2013 släpptes bandets andra album ”Ingen botten”, som producerades av Jari Haapalainen (The Bear Quartet, Kajsa Grytt, Eldkvarn).
https://www.facebook.com/pages/V%C3%A5nna-Inget/176549792399959

THE MASTER BOYS
Elektronisk och hypad duo från Uddevalla som under våren gått vidare i musiktävlingar som Livekarusellen och Emergenza. Första spelningen hos Uddevallakassetten.
https://www.facebook.com/themasterboysofficial?fref=ts

VARG
Swedish trio Varg make melancholic yet catchy hymns that truly reaffirm the kinship between pop and folk. Their music is mainly built around guitar, cello, synths and rhythms that give their enthralling sonic panoramas a primal, almost danceable edge. Varg’s songs are contemporary runes that provide more than escapism ; they allow us to rediscover our dormant belief in magic.
https://www.facebook.com/vargmusic?fref=ts

ANOYA & RAW VIBE ENTERTAINMENT
Uddevallas stora rapstjärna. I vår och sommar väntar inspelningar och spelningar i bland annat Berlin.
https://www.facebook.com/anoyaRVE?fref=ts

CHRISTOFFER BERG & HANS BAND
I vår släpps debutplattan.
https://www.facebook.com/pages/Christoffer-Berg-musik/173994915995463?fref=ts

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: