Konserter - Klubb

6/5 Zekrayat Band feat Naji Hamoah, Abdulrahman Iluti, support: Sophia Tako @ Istar Café


6/5 Zekrayat Band feat Naji Hamoah, Abdulrahman Iluti, support; Sophia Tako @ Istar Café

Bordsbokning/förköp Istar Café/Förening, Junogatan 6, Uddevalla
Tel: 0765930167 Åldersgräns 18 år.

لاستفسار والحجز الاتصال على الرقم : 0765930167


ZEKRAYAT BAND (Malmö-Landskrona)
Zekrayat betyder “Minnen” på arabiska och gruppen består av musiker från flera arabiska länder. Zekrayat Band framför klassiskt traditionell arabisk musik där man får ta del av de musiktraditionerna som utmärker de ursprungliga länderna De två ledande personerna i bandet Haitham al Robai och Ali Sayed vars erfarenhet sträcker sig ända tillbaka till 1978 då de uppträdde tillsammans med flera kända arabiska sångare. Under början av tjugohundratalet träffades Haitham och Ali inför en spelning och Zekrayat bildades. I och med den stora flyktingvågen år 2015 så har flera musiker från bland annat Syrien sökt sig till Zekrayat där de fått provspela och där några av dem idag ingår bandet. Flera av de nya medlemmarna från Syrien har även de varit med och spelat för stora arabiska artister på de finaste salongerna så som operahusen i Damaskus. Idag är Zekrayat ett komplett arabiskt liveband, I Sverige har gruppen spelat tillsammans med flera kända arabiska artister och nyligen även för arabiska Idol-vinnaren.
https://www.facebook.com/Zekrayat-Band-Sweden-1750077008649867/?fref=ts

SOPHIA TAKO
Efter många år av letande efter rätt sound har Sophia Tako äntligen hittat hem bland artister som FKA Twigs, Solange och Grimes, starka kvinnor som vågar berätta sina historier på egna unika sätt. Sophias musik är en äkta reflektion av hennes inre känslovärld och hennes texter är frågor, observationer och tankar som hon hittills mött i livet som hon vill dela med världen.

Sophias resa startade redan när hon som femåring bestämde sig för att bli artist och sedan dess har hon jobbat hårt med siktet tydligt inställt på att att framföra egen musik som får människor att känna och uppleva alla olika sidor av livet. Hennes resa har tagit henne genom bland annat både Idol och X-Factor men hon visste direkt att den typen av marknadsföring inte var för henne. För Sophia handlar musik om genuinitet och att våga vara precis den man vill vara, och detta är det hon vill förmedla till världen; att alla kan välja att vara exakt den man vill vara och så länge det är ens bästa Jag kan ingen säga något.

Hon har tidigare varit en del i ett funkigt pop/rock band som tog sig till finalen i tävlingen Musik Direkt och fick mycket uppmärksamhet från media, men som i vanlig ordning men en blessing in disguise växte bandet isär och Sophia tvingades slutligen försöka hitta det sound som hon verkligen ville förknippas med och det ledde till att hon hittade artister som FKA Twigs, Grimes, Princess Nokia, Tkay Maidza. Hon hittade hem bland de kvinnliga
undergroundartister som just nu är en stor växande del av indiependentindustrin. På hennes nya Ep RIDE har Sophia dykt djupt inom sig själv och rannsakat alla aspekter av sitt liv; kärlek, sexualitet och att växa upp och inse att man inte längre är ett barn utan en kvinna och att våga äga styrkan i vad det innebär. I låten ’Good Girl’ sjunger hon om hur trött hon är på att vara duktig för andras godkännande och tillkännager att hon fått nog: ”God knows i’ve tried to be a good girl all life, and God knows i’m tired, I am tired of hiding
my true desires. I am just a girl.” Sophia är redo att göra sin röst hörd, dags att utmana gränser, skapa konversationer och få folk att ifrågasätta hur ett samhälle egentligen ska se ut!
https://www.facebook.com/sophia.t.jakobsson

I samarbete med Kulturföreningen Uddevallakassetten, Istar Förening och Studiefrämjandet
Senaste inläggen

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: