Kontoret

2/2 – 20 Charles Wesley Godwin (US) + DJ Magnus Nordin (In The Circle) – Kontoret


2/2 – 20 Charles Wesley Godwin (US) + DJ Magnus Nordin (In The Circle) – KontoretVäderbiten och gåtfull, på samma gång besjälad och helt obestridlig. Sådan är sångrösten – ja, för att inte säga hela gestalten – hos 27-åriga Charles Wesley Godwin, en av de mest överrumplande begåvade artisterna i den unga, pigga countryscenen från nordöstra USA, tillika upphovsman till ett av de starkaste debutalbumen på många år. Eller som countrymusikbibeln Wide Open Country uttryckte sig: ”With a voice and pen as mighty and enthralling as the Blue Ridge Mountains, Godwin is one to watch.”

Inte så många av oss har nog hört talas om lilla Morgantown i West Virginia där Charles Wesley Godwin föddes 1992 in i en kolgruvearbetarfamilj, växte upp och fortfarande är bosatt med sin fru och nyfödda dotter, mitt i Appalacherna längs Monongahela-flodens strand och bara ett stenkast från delstatsgränsen till Pennsylvania. Han kunde emellertid ha blivit fotbollsspelare i stället. Det tog ganska många år, närmare bestämt fram till 2015, innan han insåg att den där naturbegåvade rösten hade potential till att bli bärande i en framtida musikkarriär. Sedan dess har han uppträtt tillsammans med alla från – vilket om något förtydligar tidlösheten i hans musikaliska hantverk – Tyler Childers, Colter Wall och Luke Combs till gamla stötar som David Allan Coe och Waymore’s Outlaws.

Och inte minst spelat in ett helt enormt debutalbum, som bara fanns där helt plötsligt under 2019. Det går under titeln ”Seneca”, helt egenfinansierat och oberoende utgivet, men kommer tvivelsutan att leva ett långt liv. Albumet innehåller ett knippe omistliga sånger som, enligt Godwin själv, behandlar ett ”abundance of ’human things’, like failure, the ups and downs of marriage, and getting back to a simpler way of life”. Flera spår på skivan berättar om händelser, miljöer och karaktärer från uppväxten vid Appalachernas fot, samtidigt som vissa andra – ta bara den gripande ”Sorry for the wait” som exempel – skvallrar om en överväldigande hemlängtan när å andra sidan turnélivet och motorvägarnas lömska tjusning gör det omöjligt att vistas hemmavid mer än fläckvis, ett definitivt moment 22 som mången countrysångare före honom har diktat om.

En av våra mest inflytelserika onlinepublikationer inom genren – Saving Country Music – skrev så här: ”Just like Sturgill Simpson, Tyler Childers, and others from the depressed regions of Kentucky and West Virginia who took those inspirations to large crowds, Charles Wesley Godwin’s stories are forged through the authenticity of a local experience, but are worthy of being enjoyed by a national and international audience.”

DJ MAGNUS NORDIN aka IN THE CIRCLE
Mannen bakom den populära countryblogg/hemsidan In The Circle bjuder på musik vi behöver höra. I båset kl 19.00
http://www.inthecircle.se/
https://www.facebook.com/inthecirclesweden/

Begränsat antal platser, så kom i tid!

Inträde 160 kr.
BYO – (Bring your own) ta med egen dryck och snacks.
Dörrarna öppnar 19.00 DJ Magnus Nordin startar 19.00
Konsertstart ca 20.00

I samarbete med Trailerpark Production, Kulturföreningen Uddevallakassetten och Studiefrämjandet

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: