Kassettfester 2002 – 2007


22 KASSETTFESTER 5/10 – 2002 – 1/5 – 2007

KASSETTFEST är/var Kulturföreningen Uddevallakassettens hemmafester. När vi inledde den 5 okt 2002 hade varje gäst med sig tre låtar, tips på bra musik som skulle leda till en samlingskassett, Uddevallakassetten. Vi ändrade sedan till en låt och då oftast med teman. Cirka 20 – 40 personer brukade medverka. Kanske återuppstår detta fenomen för en kväll? Vem vet?

Träff 22 Tema. “Protestlåtar” Värd Lars Kongstad
1/5 2007 .Temat för denna kväll var tämligen given då kalendern vid midnatt visade 1 maj, arbetarnas dag. Protestlåtarna ekade ända till Margretegärdeparken från Kungens öppna fönster. En fantastiskt rolig kväll med mycket dans, sång och knutna nävar i skyn. Noterbart, Asken vägrade att deltaga pga kopplingen till arbetsrörelsen!? Ha ha!

[ Här är artikel, bilder och låtlistan – 07 ]

Träff 21 Tema: “” värd: Tommy Ask. Lördag -06 Kl. 19.00
Askfestivalen. Asken läste dikter och dansade som den värsta Travolta. Massor av bra musik, trevlig fest.

Här är artikel och bilderna [ Foto “” träffen -06 ]

Träff 20 Tema: “Städer, länder, en plats” värd: Malin Persson (Bangatan). Lördag 4 mars -06 Kl. 19.00
Noterbart. Allsång och dans! Bengan var långhårig, precis som Paggan! Peter var mörkhårig, precis som DJ Paggans bröst! Gillade Gidlöfs låtval och motivering. Mycket annat var bra också! Livemusik av många, gitarr, piano & sång! Kunde inte vara tyst! Knaprade saltade skruvar! Stefan sjöng! Nationalsång! Provlyssning på The Movers platta! Putte var som vanligt vilse! En synnerligen trevlig afton!

Här är artikel och bilderna [ Foto Mars “Städer, länder, en plats” träffen -05 ]

Träff 19 Tema: “Tjejer på sång” värd: Bengt Mogefalk (Korven, Söder). Lördag 10 dec -05 Kl. 19.00
Noterbart. Visst bortfall i form av att Tompa låg nedbäddad i feber, Putte & Gunilla var på släktkalas. Dessa tre ersattes dock av tre mycket sympatiska nallar, Leeds1, Leeds2 och lilla Leeds3! Ny hjältar anslöt kvällen till ära i form av Mathias, och den nye Movers medlemmen David. Björn är stammis nu! Åhh Stefan underhöll med stilig sång. Kongstad var bara stilig, men underhöll ändå! Bengan var DJ med bravur. DubbelV blev uppspelt av X Ray spex och kastade tufft en tom ölburk på golvet! Skivbackar i drivor. Paulina kom sent. Sari smög i trappen! Hög volym i köket, öppna fönster så att ingen i området skulle missa musikvalen, Trångt, trångt, trångt men kul!

Här är artikel och bilderna [ Foto December “Tjejer” träffen -05 ]

Träff 18 Tema “Tyskland” värd: Wallin (Söder). Lördag 1 okt -05 Kl. 19.00
Vad passade väl bättre än ett Tysklandstema då datumet för tillställningen var den 1 otober! Borden dukades med surkål och korvar av alla de slag, är det oktoberfest så är det. Hela 25 kassetter deltog med högtidlig allsång vid öppnandet av festen.(Se video). Första bidraget med Accept fick vi skickat till oss från Köln där Dala befann sig i en loge! Gunilla skickade sin hälsning med Hellowen från New York och Sara skickade sitt Falco bidrag från sjuksängen. Det blev precis som planerat en galen och trevlig fest med både luftgitarr och nytt för den här gången även spännande porrposer i sängen! Tyskland är ju känt för alla sin kvalitetsvuxenfilmer, något som tydligen inspirerade både Sari/Paulina samt Erik/Pontus! Noterbart var att Hansson inte medverkande men som tur var fick vi Tony istället! Tysk musik ekade över söder, tur att inga grannar fanns på plats! Bengan framförde sin berömda dans! DJ Kongstad visade magen. Gareth fyllde år! Peter & Madeleine gjorde premiär, precis som Björn! Frank Pop fick dansgolvet att koka. Vi saknade våra journalister Kai och Kristian! Wenneberg var sekreterare. Paulina hade snygg frisyr! Det hade Sari med, Tyska kringlor! String Emli fanns på bild vid entrédörren. Putte Witting vann tävlingen med Kongstad på en svag andra plats. Alderborn har låt nr2 som sin favorit!

Här är artikel och bilderna [ Foto Oktober “Tyskland” träffen -05 ]

Träff 17 Tema “Avlidna musiker” värd: Martin & Paulina, Göteborgsv 44 (Söder). Fredag 15 maj -05 Kl. 20.00
Nytt rekord, aldrig har så många deltagit på ett kassettmöte, hela 27 deltagare + diverse gäster och ett skelett deltog i en fullständigt vansinnig och dödskul kassettfest. Männen i församlingen skrålade fotbollsramsor likt vårbrunstiga hanar på Wembley! Aldrig har det spelats så mycket luftgitarr, detta trots att herr Alderborn saknades i laguppställningen.Aldrig har det dansats så mycket som när DJ paulina satte på! TSOOL! Stolar, soffor och bord fick fungera som dansgolv!Peter H vann tävlingen och ett fint första pris betstående av en Elvis mugg. Kongstad kom två och vann till sin stora glädje ett Bröllopsmagasin (Han har alltid varit intresserad av klänningar). Noterbart: Tompa “Cosmo” Ask är tillbaka i matchen med besked, först surf, sedan bar överkropp och slutligen dans och hångel med skelettet Benny! Kör bara… Tony dansade tryckare, Charlotte dansade i soffan! Spurs fick låna Bennys mössa! Artisten Wallin tidigare känd som Karlsson drack 3 chokladöl. Bengan skrålade! Det röktes under fläkten! Kongstad tillrättavisades i trapphuset!? Peter H var chef! Många deltagare! The Movers var där! VILKEN FEST! Ooooooooohhhhhhhh! Martin var sekreterare och servitör! Grym musik, Beatles, Jan & Dean, Kenta, T rex mm. Detta var helt enkelt den galnaste festen hittills! Klapp klapp, Oj oj oj, ojojoj, oj oj oj!

Här är artikel och bilderna [ Foto Maj “Avlidna musiker” träffen -05 ]

Träff 16 Tema “Årtal” värd: Ove “Spursen” & Ulrika, Nordens V. 1 F (Söder). Lördag 6 mars -05 Kl. 19.00
22 deltagare presenterade låtar som var födda samma år som dem själva. Det blev bidrag från 1951 fram till 1984, en ganska skön mix om ni frågar mig!. Herr Hansson uppklädd i parningsdräkt fick träda in som ordförande och gå igenom månadens tävling då dubbelv var upptagen med Marco Polo test, en tävling som Hansson vann. Dagen till ära närvarade ett Movers födelsedagsbarn som både firades och firade så till den milda grad att soffan missades. Bedömning av kroppsdelar gick igenom. Witting inledde den nya modeflugan “ridning” på stol! Kosmiska och värmande kassettkramar till Thomas, Putte & Gunilla! Tompa fick äntligen av sig tröjan, även om det dröjde tills han stod framför scenen på Mortens. Alderborn var full och lekte Jagger (Nähä é det sant?), insvept i en grön halsduk! Lemmy hade ont i ryggen. Paulina fick upp kassetterna på dansgolvet i vardagsrummet, disco! Edward spelade luftgitarr. Pontus gjorde en Bruce och fick korven i gungning. En trevlig tillställning helt enkelt, precis som vanligt.

Här är artikel och bilderna [ Foto Mars “Årtal”träffen -05 ]

Träff 15 Tema “Sex” värd: Thomas Gustavsson & Charlotte Göransson, Hagarnev. 39 C (Tureborg) . Lördag 8 Januari -05, kl 19.00
Rekorddeltagande med 25 pers som trotsade stormvindarna och ett piskande ösregn för att delta i “Sex” festen på Tureborg.Till tonerna av bland annat Pete Shelleys “Orgasm Addict” så avnjöts vin, öl, sprit, chips och efter en ansenlig mängd av Grebbestas julöl så inleddes noteringarna. “Noterbart” Peter Hansson kom på delad första plats med Kongstad i tävlingen (Full pott), 1’a pris bestod av öl samt en tavla föreställande en surfande Kongstad. Även Tommy fick pris i form av en surftavla, något han arbetat ihop på tidigare fester! Jag dansar inte sjöng Kai Martin en gång i tiden, fast ikväll stämde det inte, Kai dansade för fullt till övriga gästers förtjusning! Nya deltagare från kassettens favoriter The Movers anslöt till festen i egenskap av Edward och Alexander (Givetvis var Pontus på plats, dock inte Erik som låg på en strand i Brasilien). Praktikanterna Stefan & Margret skötte sig ypperligt och iallafall en av dem visade prov på bordsdans som berättigar till full medlemskap i klubben! Dinky var tillbaks! För vissa av gästerna var det första gången de fick se Peter i sin nya frisyr.Ovanligt mycket pressfolk förresten, GT, UddevallaPosten, BröllopsMagasinet! Alderborn var nykter igen! Tompa hade på sig tröjan hela kvällen, trots sitt fina pris och trots att Kai visat vägen! Sari tog kort på Tv’n i tron att hon befann sig på en INXS konsert! Folk hade konstiga frisyrer efter att ha besökt balkongen! Peter delade ut priser likt en försenad jultomte! Om ni frågar mig så var det en jäkligt kul fest!

Här är artikel och bilderna [ Foto Januari “Sex”träffen -05 ]

Träff 14 Tema “Religion” värd Robert & Sara. Plats: . fredag 10dec, kl 19.00
En synnerligen högtidlig träff nobeldagen till ära. Temat var religion och vi samlades därför först vid altaret i sakristian där varm glögg och pepparkakor serverades. Traditionsenligt så inleddes festen med genomgång av tävlingen, en tävling som Robert Gidlöf vann enkelt då han är den ende som besökt alla pizzerior i Uddevalla. Priset bestod av en pizza samt en cd med The Detroit Cobras. Religionstemat inleddes med sång av Ulf Ekman, varpå kassetterna hälsade herren välkommen med vinkande händer! Noterbart denna kväll: Närmare himlen än så här kommer inte Kongstad, se sista bilden! Peter underhöll med gitarr och sång. Alderborn var återigen chaufför, precis som tomtestigsarrangören Gunilla. En ny kassett vid namn Kristian hälsades välkommen. Priser delades ut i tid och otid, wallin som var extra skäggig hade tydligen fått för sig att julen redan anlänt.Tommy hade inte rakat bröstet och valde därför endast uppknäppt inför surfningen! Bengan dansade på en stol! Kongstad dansade hela kvällen. Robert somnade till tonerna av gitarr… Sara & Sari dansade linedance. Pierre bytte keps och sjöng. Var har förresten Kongstad sin hand på Charlotte?

Här är artikel och bilderna [ Foto december träffen -04 ]

Träff 13 Tema “La La La” värd Kongstad. Plats: (Kungstorget 2). Lördag 30 okt, kl 19.00
Ett lallande gäng på sjutton personer knödde in sig hemma hos skivsamlaren Kongstad. Sedvanligt inleddes träffen med genomgång av tävlingen som Peter Hansson vann. Därefter hälsades alla välkomna av värden, extra pepparkakor fick Erik & Pontus från The Movers samt Markus från Fattijons. Martin inledde med “Speedy Gonzales” och det skulle inte dröja länge innan herr Ask fick av sig sin tröja. Dansgolvet framför stereon fylldes snabbt i takt med förtäringen av dryck och chips. Värt att notera: Paulina glömde vad gruppen hette i förnamn!? Wallin har ännu inte varit i New York!? Martin övernattade! Hansson övernattade! Tommy tog av sig tröjan, inte bara en gång utan två! Alderborn saknades! Kongstad hade köpt snacks för ett helt kompani! Bengan var grym DJ! Engelsmannen föll aldrig! Putte var stilig! Gunilla hyllades! Förlovningsskål till Sara & Robert! Medelåldern var ovanligt låg tack vare Charlotte, Markus, Pontus, Erik och vår lilla Sara! Tommy “Cosmo” Ask presenterade sin låt på bred Stockholms dialekt, Jerry Williams, Kenta & Stoffe och andra söderkisar framstod som lantisar i jämförelse. Priset till Hansson bestod av en öl! En kul kväll blev det… La La La…

Här är artikel och bilderna [ Foto oktober träffen -04 ]

Träff 12 Tema “Världens bästa gitarriff” hemma hos familjen Witting. Plats: (Syrenv). Lördag 7 aug, kl 17.30
Under en klarblå himmel med strålande solsken gästade kassetterna Fam Witting som dukat upp till fest i sin vackra trädgård. Högtalare, stereo, grill, snacks var på plats i gröngräset när tävlingen med det lämpliga temat “stränder” gicks igenom. Kongstad visade sig vara en mästare och prickade in alla rätt. Ölen smakade ljuvligt efter en varm dag i Skeppsvikens böljor och festen blev fantastiskt kul. Noterbart: 1. Vi bjöds på konsert av Gunilla som spelade munspel samtidigt som vår fyrbenta gäst sjöng. 2. Till tonerna av Pipeline surfade Tommy på en stol och trillade som vanligt ner! 3. Sara W trillade också, fast lite senare! 4. Män med bara överkroppar övandes rockposer var på modet (Temat var synnerligen passande till dessa övningar). 5. Putte chockade alla sina gäster genom att briljera med sin talang som Dj, till varierad musik var gräsmattan var fylld med dansade människor hela kvällen.Stort jubel utbröt vid varje ny låt, oj oj oj!

Här är artikel och bilderna [ Foto augusti träffen -04 ]

Träff 11 Tema “En bra cover” hemma hos Wallin. Plats: (Söder). 3 april. kl 19.00.
Rekordträff med hela 22 uppspelta deltagare. Vi fick höra flera fantastiska coverversioner. Mest noterbart denna kväll: Aldeborn drack cola, Tompa surfade på en stol och ramlade ner. Bengan vilade i soffan tills 07.00. Många Stones covers.

Här är artikel och bilderna [ Foto april träffen -04 ]

Träff 10 Tema “Världens sämsta låt” hemma hos Bengt Mogefalk. Plats: Korven (Söder). Tid: 19.00.
En mycket trevlig afton, med obskyr musik. Själv utser jag Spursens val av Lou Reed till vinnare av världens sämsta låt.Noterbart denna kväll: Alderborn drack läsk, Cosmo visade magen, Bengan hade rakat sig, Putte hade rätt hela tiden… fan vilken kass låt, Spursens skiva, En nalle var med på festen, Peter fotograferade, Muffen sen som vanligt, Kongstad ville skramla till en annan saknad medlem.

Här är artikel och bilderna[ Foto december träffen -03 ]

Träff 9 Tema “bra skivsläpp -03” hemma hos Lars Kongstad Lördag 14 nov kl 20.00. Kungstorget 1.
November träff med nya skivsläpp som tema. Det blev en hög volym, skivor, vin och öl i Kongstads lya på kungstorget 1.Det var spännande att lyssna på vad deltagarna hade valt ut, en hel del nya skivor hamnade på min privata inköpslista. Noterbart denna kväll: Alderborn vilade, dimmigt rum, hög volym, snyggast skivomslag hade Pierre med sig, engelsmannen höll sig tätt intill Pierre, i vanlig stil bjöd Gidlöf på falsett sång. Alderborn, Wallin, Sari och värden grundade på eftermiddagen tillsammans med Chris Bailey

Här är artikel och bilderna[ Foto november träffen -03 ]

Träff 8 Tema: “Sommar” hemma hos Ulf Alderborn Lördag 14 juni kl 18.00. Hultstigen, Äsperöd.
En underbar sommarkväll med öl, vin och musik i trädgården samt det välfyllda skivrummet. Det blev en välbesökt kassettträff och en av de trevligaste hittills. Vad kan gå fel när det är sommar och ca 20 pers spelar sina sommarfavoriter för varandra. Se låtlistan i menyn, bilderna från festen/mötethittar du också här på kassettsidan. Notebart: Tompa hade tröjan på. Kongstad agerade återigen sångare (se bilderna). Noterbart: Ca kl 21.30 stod 12 vuxna män och spelade luftgitarr i skivrummet. Alderborn vann musiktävlingen. Ölen smakade gott. Vi frossade i gamla album med konsertbiljetter, program etc. En härlig musikkväll!

Här är artikel och bilderna [ Foto Sommar festen -03 ]

Träff nr7 Tema: “Punk” Kafe Hvitfelt 2 maj i samband med Punkaftonen.Wallin var DJ, temat var punk. Grymt kul kväll där Uddevallakassetten stod för underhållningen mellan live banden. Punkklassiker spelades hela kvällen i PA systemet. Mycket folk på dansgolvet. DJ Mathias vann tävlingen. Noterbart, detta var första gången som Cosmo hade på sig tröjan hela kvällen. Sundberg var sångare i alla banden. Jönsson från Attentat gästade kassetten och önskade sig en låt.

Här är artikel och bilderna [Foto april/maj träffen -03]

Träff nr6 Tema:”Ska jag upp på dansgolvet” Kafe Hvitfelt i samband med Sara Westbrings kalas. Sara 30 år. Långbord med god mat, live band och Uddevallakassetten som presenterade låtar från Scenen. Kim friends gästade på scenen. Noterbart: Alderborn missade festen, hetsig avslutning!

Här är artikel och bilderna [Foto MF Adrian 25år -03]

Träff nr5 Tema: “80-tal” Hos Ulrika Engelbrektson på Lagerbergsg 22 feb. Europes rock the night fick taket att lyfta, mycket luftgitarr. Sonny vann tävlingen. Noterbart: Oral galenskap!!!

Här är artikel och bilderna [Foto Februari träffen -03]

Träff nr4 Tema “färg” Hos Pierre Larsson på Tureborg 31 januari. Polisen knackade på dörren redan innan festen börjat, återkom sedan 2 gånger. Detta trots att det var en städad fest. Alderborn vann tävlingen. Noterbart: Mycket reagge.

Här är artikel och bilderna [Foto Januari träffen -03]

Träff nr3 Tema: “Jullåtar” ägde rum 21 dec på Östergatan 5, värd: Magnus “Muffen” Pettersson. Trevlig kväll med musik, snacks och öl. Besök av lillasyster Larsson från The States. Alderborn vann tävlingen. Cosmo breakdansade innan vi drog vidare till Mortens för att se Sonny och gänget.

Här är artikel och bilderna [Foto December träffen -02]

Träff nr 2 Tema: “Tre bra låtar” var hos Tommy Ask den 16 nov Timmerbergsvägen 1. Engelsmannen somnade i köket, kameran försvann. Kongstad vann tävlingen. Ask bjöd på uppträdande med sång & gitarr.

Här är artikel och bilderna [Foto November träffen -02]

Träff 1 Tema: “Tre bra låtar” Premiären var lördag 5 oktober kl 19.00 på Skogslyckan hemma hos Wallin.Kul premiärkväll med många kära återseenden. Till grannarnas förtjusning spisades det vinylplattor hela natten lång.

Här är artikel och bilderna [Foto Oktober träffen -02]

Comments are closed.

Archives

%d bloggers like this: