UK-Club

17/8 -08 TV Smith (UK) mfl

17/8 -08 TV Smith (UK), The Dynamite, Sterile Hermaphrodite, Osar mfl 17 aug 2008

Vilken helg det blev! Uppladdningen till den 5é upplagan av Uddevallakassettclub inleddes i Halden på Down On The Farm Festivalen. Åtminstone 1 kassett på scenen (undertecknad) och ett par i publiken, Aldeborn, DJ Kongstad, Sari mfl laddade tillsammans till musik av bla Chris Bailey och The Only Ones. Tillbaks på hemmaplan och Mortens Krog på söndagen inledde så punkfarbröderna i OSAR med lite sköna klassiker. Det tisslades och tasslades bland den kvinnliga publiken när Sterile Hermaphrodite gick upp på scenen, är det Dave Grohl? Eller hans son, bror? Sterile larmade på med sin Seattle influerade rock, och om nu någon i publiken hade nickat till så här på söndagskvällen så vaknade de definitivt till liv nu! Nästa band på scenen var de av tidningen Denimzine hyllade The Dynamite från Göteborg, jävlar vad de gjorde skäl för sitt namn. Det var helt enkelt ruggigt bra, gissar att de sålde slut på sin merchandise. Exakt på utsatt tid klev så kvällens huvudakt på scenen, TV Smith! Rösten och legenden från det engelska punkbandet The Adverst. Med sin akustiska gitarr trollband Tim publiken, som bestod av en hel del lokala punkhjältar, Brollan, Halle, Bubben, Aldemark, Spurs, Putte mfl. Den planerade 45 minuters konserten förvandlades till 1 tim och 45 minuter! TV Smith var överlycklig över responsen från den entusiastiska publiken. Det var stundtals rena rama magin och Tim ägde Mortens både vad det gällde mellansnack, sång och musik. En grym kväll och en grym konsert. Tänk att en ensam man med en gitarr och ett budskap kan vara så här bra, jag citerar Orfeus Söners gamla sångare Halle och det han viskade i mitt öra “Det blir inte bättre än så här”. Tack till alla er som kom, artister och publik. Tack Mortens Krog och TV Smith!
About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: