I Mitt Vardagsrum 2010, Nyheter

17/1 Declan de Barra i Uddevalla

Irländske singer songwritern Declan de Barra, mannen med den stora rösten trollband återigen publiken på Mortens Krog.
Ryktet hade glädjande nog spridit sig om kvaliten på denna imponerande artist. När Declan de Barra gästade I Mitt Vardagsrum förra året var vi kanske 10 personer i publiken, nu var det nästintill fullsatt framför scenen, kul!
Tyvärr hade kvällens förband Holmes råkat ut för sjukdom och var tvungna att ställa in. Declan de Barra gjorde dock ingen besviken, hans röst är precis som låtmaterialet ruggigt starkt. Det är minimalistiskt och avskalat men ända så mäktigt att nackhåren reser sig om och om igen. Sitter nästan som i trans när han framför “Leaves in the autumn”, rösten får nästan taket att lyfta till tonerna från det indiska instrumentet schrutibox, ser ut som en mix av ett dragspel och portfölj. Ryser när han framför den vackra “Diamonds”, skrattar åt hans dråpliga anekdoter för att återigen trollbindas så fort han börjar sjunga, vilken röst! Declan de Barra är en spännande artist med en spännande bakgrund, tidigt -80 tal flyttade han till Melbourne i Australien för att studera konst. Han hoppade av skolan men fortsatte med konstskapandet och inte minst musiklivet, han sjöng bland annat i bandet Clan Zu. Var förband till artister som Kiss, Marilyn Manson mfl. 2002 återvände han till Dublin och hemlandet Irland. Declan de Barra är nu en flitigt turnérande artist, med sin gitarr, schrutibox och ryggsäck reser han världen runt, en nomad med en röst utöver det vanliga. Förhopnningsvis får vi återse Declan de Barra senare i år. p.s Se fler videos på youtube.com/uddevallakassetten

Lars Wallin
UddevallakassettenAbout uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

One thought on “17/1 Declan de Barra i Uddevalla

  1. Grym konsert

    Posted by Lars | January 19, 2010, 12:51 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: