Klubb Eko 2011

31/3 -11 Declan De Barra (Irl/Aus) +The Preacher & The Bear + Two Headed Dog

31/3 -11 Declan De Barra (Irl/Aus) + The Preacher & The Bear + Two Headed Dog
Triss i ess! Yes, det kändes verkligen som det när vi på Klubb Eko igår fick uppleva tre ruskigt starka artister/band. Det skulle egentligen ha varit fyra men bandet Holmes tvingades ställa in pga av sjukdom. De tre som återstod fick på egen hand värma vinterfrusna själar som längtat efter kultur och krav.
Declan de Barra från Irland inledde kvällen acapella, hans röst är urstark och publiken infann sig direkt i hans hand. Declan bjöd på material från både sina gamla plattor samt den alldeles färska skivan “Fragments, Footprints & the Forgotten” utgiven på det svenska bolaget Black Star Foundation. Nästa band på scenen var den Göterborgsbaserade duon The Preacher & The Bear bestående av Elin Piel och Fredrik Pettersson. Det här var första gången duon uppträdde hos Uddevallakassetten men förhoppningsvis inte den sista för oj vad bra det var. Även denna grupp ligger skivbolaget Black Star Foundation, dess ägare Emil har bra smak! Fantastisk konsert där vi bla fick höra på en makalös cover av Australiska Wolfmothers hit Woman. Kopplingen till Australien låg i luften denna kväll, Declan de Barra bodde ju under många år i Melbourne, stora delar av kassetten reser dit i april, och som avslutning på kvällen fick publiken återse Christoffer Berg aka Two Headed dog som återvänt hem efter ett år i kängurulandet. En fantastisk kväll med ekologiska drycker, mat och grym musik. Varmt tack till artisterna, publiken och Mortens Krog.

Lars Wallin
Kulturföreningen Uddevallakassetten

Ni hittar fler foto på vår Facebook sida och videos på You Tube.

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: