Nyheter, Two up!

18/1 -13 Publiken gav tummen upp för Pan och K. på Two Up!

lonicklas

18/1 -13 Publiken gav tummen upp för Pan och K. på Two Up!

Att den lokala scenen i Uddevalla just nu är urstark visade inte minst banden K. och Pan som lockade storpublik till Kulturföreningen Uddevallakassettens premiär av den nya klubben Two Up! Värt att notera innan vi går vidare är att detta var tredje helgen i januari, den absolut svåraste helgen på året att arrangera konserter, lönen är en vecka bort bort och det har för länge sedan varit både jul och nyår. Detta verkade inte bekymra Uddevallaborna det minsta, det är fredagskväll och spelning med Pan och K.,fasen det kokade i lokalen och stämningen var nästintill magisk. Tanken med klubben Two up! är att ge två lokala band, band som har en artistisk tanke och skapar egen musik chansen att spela på Uddevallas största scen med fullt set. Pan inledde kvällen och bjöd oss på en dryg timmas helt fantastisk musik. Med den färgstarka sångerskan Lo i spetsen förstärkt med Josephine på kör och bandets nya basist Nicklas Hellqvist har Pan lyft ännu ett steg i kvalitet och utryck. Musiken och inte minst sången bär spår av bland annat storheter som Jefferson Airplane fast med en alldeles egen touch.av 70’tal och 2013.

Nästa band på scen var K. som även de frontas av en stark scenpersonlighet Simon Kuikka. Inledningen med trummor och bas ensamma på scenen är suggestivt och spännande. När sedan bandet exploderar i sin Balkaninspirerande musik finns det knappt någon i lokalen som kan stå still. Det dansas och svettas från baren fram till scenen. En magisk premiär där publiken inte kan få nog, sista timmen dunkar basen från kvällens DJ och det dansas och dansas, kanske dansas det än.

Stort tack till PAN och K.
Stort tack till Mortens Krog
Stort tack till publiken!

Lars Wallin
Kulturföreningen Uddevallakassetten i samarbete med Studiefrämjandet
TWOUPkpan850

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: