Nyheter, På Turne, Resor

Fem Uddevallaband på gemensam Europaturné

europaturne
Foto: Jenny Qvick
Fem Uddevallaband på gemensam Europaturné

För andra året i rad reste fem Uddevallaband i början av augusti på gemensam Europaturné arrangerad av Studiefrämjandet i samarbete med Kulturföreningen Uddevallakassetten. Banden som deltog var Sterile Hermaphrodite, Pan, Johan Lööw & Impulserna, Lars Wallin & The TribeLars samt K. Under våren har bandmedlemmarna deltagit i studiecirklar som till viss del finansierat resan. Första spelningen ägde rum lördag 3 augusti på Slaughterhouse i Berlin. Det är en fantastisk känsla att resa runt tillsammans, att uppleva glädjen och spänningen samt stötta varandra. Att som artist komma till Berlin är enormt inspirerande, något alla som var med på resan höll med om. Kanske är just Berlin kulturens huvudstad. På söndagen reste Johan Lööw & Impulserna, K. samt Lars Wallin & The TribeLars till den fantastiskt mysiga klubben Soupanova, rekommenderas varmt. Sterile Hermaphrodite och Pan hade av olika anledningar inte möjlighet att följa med på den resterande delen av turnén. En turné som efter några underbara dagar i Berlin styrde kosan söderut mot det vackra Prag i Tjeckien. Första spelningen i Tjeckien ägde rum på Modra Vopice (Den blå apan). Det blev en sagolikt kul tillställning där Johan Lööw och hans impulser höll igång den inofficiella efterfesten tillsammans med gäster och personal på klubben. Vi hann även med rundvandring i den vackra staden, Karlsbron mm. Klubben Ponorka i Litvinov stod på schemat nästa dag. En stad kanske mest känd för sitt hockeylag. Även här blev det en kul kväll med extranummer bestående av svenska hits, som undertecknad bedömer jag inte mitt eget bands insats, förutom Hanna förstås som är briljant med sin fiol och vackra sångröst, kan dock säga något om de andra banden, K. hittade hem med sitt sound, publiken älskade bandet var vi än kom. Samma gäller för Johan Lööw & Impulserna, publiken älskade det exotiska i att han sjöng på svenska, och som sagt bra musik är bra musik. Extra plus till Johans efterfester/extranummer. Efter Litvinov väntade en resa på ca 40 mil söderut i Tjeckien. En resa som inleddes med en två timmar lång bilkö, det var svårt att gasa och köra ikapp den förlorade tiden då motorvägen mellan Prag och Brno mest består av betongblock och det både låter och känns som om man åker ett tåg på 1970-talet. Väl framme i den vackra staden Valasske Mezericci åkte vi direkt till Amfiteatern där det var tänkt att konserterna skulle äga rum. På grund av ett tilltagande regn, något som kändes som en befrielse då det varit ca 35 grader varje dag hela turnen så tvingade konserten flyttas till stadens legendariska klubb M Club. M Club är belägen i en klassisk källarmiljö med valv av tegelstenar, otroligt vackert. Extra kul att det kom ganska mycket folk. Sista spelningen på turnén ägde rum i staden Olomouc på en mysig utomhusscen. En lyckad och fantastisk turné var till ända. Det finns inget roligare än att resa runt som ett stort cirkussällskap och uppleva musik, städer, vänner, god mat och dryck. Längtar redan tillbaks till vägarna. Snart åker vi igen…

Stort tack till alla inblandade

Lars Wallin
Studiefrämjandet Bohuslän Norra
Kulturföreningen Uddevallakassetten

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: