Konserter - Klubb, Nyheter

27/2 -14 Fullsatt på premiärkvällen av Mötesplats Dalabergs Kulturcafé

Mötesplats Dalaberg
Fullsatt på premiärkvällen av Mötesplats Dalabergs Kulturcafé

I torsdags var det premiär för Mötesplast Dalabergs Kulturcafé. Kulturcaféet som är tänkt att hållas en gång i månaden är ett samarbete mellan Mötesplats Dalaberg, Studiefrämjandet samt Kulturföreningen Uddevallakassetten som vann Uddevalla Kommuns kulturpris år 2011. Tanken bakom projektet är att skapa en naturlig mötesplats med kulturen i centrum. Vi vill skapa en anledning för de Uddevallabor som kanske inte besöker våra norra stadsdelar så ofta att nu regelbundet komma på besök i detta så levande område. Tanken är också att bjuda in artister både från lokalområdet, övriga stadsdelar och ibland även från andra städer och länder. På premiärkvällen inledde Dalia Ayman Sheet från Syrien, Dalia bor för tillfället på Asylboendet i Munkedal dit hon kom i december 2013. Via studiecirklar hos Studiefrämjandet har hon hittat en väg in på scenerna i Sverige. Dalia framförde traditionella Syriska låtar på sin keyboard. Nästa artist som förövrigt trollband de dryga 120 gästerna var Bashar Sharifah även han från Syrien, tillsammans med sin trio Fredband som består av Marcus Utbult på kontrabas samt Örjan Karlsson på piano. Bashar som spelar cello har bland annat erfarenheter från kammarorkestrar i Syrien till jazzkonserter i Sverige. En fantastisk konsert. Tredje gruppen och sist ut var det lokala bandet K. en mycket populär grupp som väver samman Balkan, folk, visor och rock till ett alldeles eget utryck. K. turnerade förra året i Tjeckien och Tyskland och släpper inom kort sin debutskiva. Det var fantastiskt att se uppslutningen på denna premiärkväll, i publiken uppstod precis det som var tanken. Möten mellan människor från olika kulturer och länder, nu tillsammans på ett Kulturcafé över en kopp kaffe eller te. Fri entre och ingen åldersgräns, alla är välkomna.

Lars Wallin

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: