Konserter - Klubb, Nyheter

9/5 -14 Trummor & Orgel @ Kajkanten, Bohusläns Museum

IMG_3532

Kulturföreningen Uddevallakassetten i samarbete med Studiefrämjandet, Kajkanten och Bohusläns Museum presenterar stolt: TRUMMOR & ORGEL

Intimt och alldeles magiskt, kanske kan dessa två uttryck fungera när man ska försöka att beskriva konserten vi fick uppleva på Kajkanten denna fredagskväll. Med backdrops och filmvisning som bakgrund förvandlades restaurangen Kajkanten till något av en intim och mysig liten klubb, exakt en sådan som vår stad saknar. Ljudet var perfekt (Robin Myrbäck) när Trummor & Orgel tog oss med på en instrumental resa både i tid och rum. Helt sanslöst bra. Vilken kväll i Uddevalla. Stort tack Anders och Staffan (Trummor & Orgel), stort tack till publiken. Ett samarbete med Studiefrämjandet, Kulturföreningen Udeevallakassetten, Kajkanten och Bohusläns Museum

Lars Wallin

Exklusiv och intim konsert med kritikerhyllade Trummor & Orgel, vårens hetaste konsert i Uddevalla?

Begränsat antal platser. Entré 120:-
Biljetter säljs i dörren, ej förköp. Kajkanten Bohusläns Museum, Uddevalla. Start kl 19.00

Trummor & Orgel

Det märktes redan på förra skivan från 2011 att Trummor & Orgel var på väg någonstans. De hade redan då kommit en bit bort från den 60-talsdoftande jazzen där allting började och rört sig närmare nuet. Med sitt femte album skulle man nog kunna påstå att de tar steget fullt in i samtiden. Och de gör det med en popskiva på sitt eget speciella vis.

Titeln syftar på att bege sig ut och samtidigt komma hem. För är det något som känns klart är det hur mycket det låter Trummor & Orgel utan att man uppfattar det som en upprepning av tidigare utgivningar. Nytt och ändå bekant, som att träffa en barndomsvän du inte sett på länge. En vän som sedan ni sågs utvecklats och mognat. Någon som plockat upp en del på vägen, låtit intrycken sjunka in och hittat sin egen identitet.

Skillnaden denna gång är kanske att bröderna Ljunggren tagit avstamp mer i popmusiken än i psykedelika och jazz. Resultatet blir instrumental pop som är både drivande svängig, som i ”Portobello”, ”Fireworks” och ”Lightweight”, eftertänksamt vacker, som i ”Sea and sky and you and I” och ”Forever”, och elektroniskt studsande, som i ”Airplay” och ”Silkworm”. Melodierna står i fokus och influenserna från nutida indiepop skapar en spännande kontrast till de retroelement som ändå finns någonstans i grunden. Det är både levande och närvarande, och uttrycket liknar få andra band just nu.

Det kanske märks att Peter Morén (Peter Bjorn & John) varit med på ett hörn, hans ömsom fjäderlätta, ömsom rockriviga gitarriff bidrar i högsta grad till att skapa albumets alldeles egna framåtrörelse. Simon Nordbergs (Håkan Hellström, The Ark, Amanda Jenssen, m.fl.) lyhörda och lekfulla mixning skapar dessutom en skinande popfernissa som är svår att värja sig mot.

Departure/Arrival släpptes på Introspection på CD, LP och digitalt den 9 oktober 2013 och följs av en Sverigeturné under oktober och november.

Recensioner i urval:

Gaffa 5/6 – \”Söker nya vägar utan att tappa originalsoundet\”

Nerikes Allehanda 4/5 – \”Trummor & Orgel har tagit sin tidigare instrumentella psykedelia och jazz till pophimlen. Och det är ljuvligt vackert\”

Gefle Dagblad 4/5 – \”Det svänger!\”

Corren 4/5 – \”Brödraduon Trummor & Orgel levererar feelgoodmusik av finaste snitt\”

Nolltretton 4/5 – \”En riktigt stark platta!\”

Digital Life 4/5

Nöjesguiden 4/6

Trummor & Orgel är en svensk musikalisk duo från Uppsala, bestående av bröderna Anders och Staffan Ljunggren på hammondorgel respektive slagverk.

trummororgel

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

One thought on “9/5 -14 Trummor & Orgel @ Kajkanten, Bohusläns Museum

 1. I see many sites outrank your page in google’s search results.
  You should build more contextual backlinks.
  These type of backlinks are the most powerful after all these google algorithm updates.

  I know writing articles is hard work, but i know what can help you save a lot of
  time, search in google for:
  Vesitos’s Rewriter

  Posted by Dorothea | March 27, 2015, 8:11 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: