Two up!

30/5-14 Two up! Asta Kask + Stilett

astakask
Kulturföreningen Uddevallakassetten, Mortens Krog och Studiefrämjandet presenterar:

STILETT
Stilett är ett punkrockband bildat av Adam (ex. Tysta Mari) och Crippe (Bombshell rocks) Tanken var aldrig att starta ett band – mer än att lira “Rancid-punkpå- svenska och släppa en demo”. Det som från början bara skulle vara kul blev lite för kul och dessutom riktigt bra. I det här fallet blev resultatet att fler låtar skrevs och ett band bildades på riktigt. Man ringde upp några polare (Totte från Twopointeight och Inge från Alonzo Fas 3 & International Noise Conspiracy) och Stilett var därmed ett faktum och i januari kommer deras självbetitlade debutplatta.

ASTA KASK
Med ena foten i melodier, den andra i Hardcore och alltid DIY Någon gång under 1978 bildas Törebodas första punkband X-tas av fyra killar, musikaliskt landade det någonstans mellan Kiss och Sex Pistols. 1980 byter de namn till Asta Kask och åker på folkparksturné som självklart slutar i kaos efter bråk med raggare.1984-85 är det full fart med spelningar och studioinspelningar, under denna tid släpptes b.la. Plikten Framför Allt & Med Is I Magen. Under den här tiden fick bandet så mycket förfrågningar att de var tvungna att tacka nej till spelningar(!). Foto Leif Johansson 1986 spelades Aldrig en LP in och den sista turnén sattes ihop med tyska Upright Citizens. Alla trodde efter den turnén att det var slut och bandet själva ansåg att de hade sålt sig. Efter sporadiska återföreningar och rykten – var det under större delen 90-talet tyst.

I mitten av juni 2003 står bandet Ester Kex på 44:ans scen i Södra Stockholm. Trotts att ingen har hört talas om dem är det utsålt, ryktet går om att det är Asta Kask. Efter en Punkgala i Göteborg ihop med b.la. Attentat och Grisen Skriker blev trycket för stort och en riktig återföreningsturné sattes ihop – som gick över Sverige, Norge, Tyskland och Japan. 2006 släpptes skivan ”En För Alla Ingen För Nån” på klassiska Örebro Punkbolaget Burningheart (Millencolin, Hives, Turbonegro, Business, Raised Fist, Refused m.fl.) 2013 får de äntligen släppa ett eget album på eget bolag Handen På Hjärtat (Kloakens Alternative Antiproduktion). 2014 ger de sig ut på vägarna med STILETT för att visa att punken och nerven inte blivit mindre med åren. Asta Kask är fortfarande en kackerlacka som vägrar att dö.

Asta Kask 2014 är:
Micke Blomqvist Sång / Gitarr
Bonta Pontén Sång / Gitarr
Dadde Stark Trummor / Sång
Ernie Hörnell Bas / Sång
astakastilett
astatour

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: