Kontoret

12/10 -14 Dan Fägerquist @ Studio 32

dan fägerquist

DAN FÄGERQUIST SJUNGER SÅNGER AV VYSOTSKJI

Konserten med Dan blev flyttad till Studio 32 på grund av kattallergi. Det bor nämligen 3 katter i Kontoret. Stort tack till Studio 32 och tack till publiken som följde med. Trots den lite hastiga och oplanerade flytten lyckades Dan bjuda sin publik på en väldigt fin söndagskväll. En stämningsfull konsert i en anrik miljö.

Kulturföreningen Uddevallakassetten i samarbete med Studiefrämjandet presenterar stolt Dan Fägerquist.

På scen kl 18.00. B.Y.O Bring your own = ta med din egen picknickkorg.

Vi är otroligt glada att Dan återigen gästar kassetten, det har gått några år sedan sist. Uddevallaborna känner förstås till Dan sedan hans tid i vår stad. Då kunde man bland annat se honom i Mr Sullivans Backbeat Band mfl.
Vi har även sett honom med Mareld, vi såg honom på den allra första Uddevallakassettfestivalen år 2005. Det blir ett kärt återseende och vi hälsar er alla varmt välkomna. Vi vet att det är kvalfotboll på TV samma kväll, därför startar konserten redan kl 18.00 så att du om du vill hinner med både konsert och match.

Obs! Kom i tid då det är begränsat antal platser.

Dan Fägerquist, född 29 mars 1974 i Göteborg, är en svensk sångare och gitarrist. Han har spelat in två skivor med sånger av den ryske vissångaren och skådespelaren Vladimir Vysotskij.
“Wikipedia”

Vladimir Vysotskji var Sovjetunionens svar på Bob Dylan, om ni inte visste det. Eller på Cornelis. Otroligt bra låtar med texter som man blev förbannad över att man inte skrivit själv. Eller egentligen tacksam, att man slapp ha dom livserfarenheterna. Mörka sagor om människor i en slitig skitig vardag, där döden är med för jämnan. Vysotskji sjöng grovt och ostämt, lite som jag faktiskt, men det tillsammans med att texterna är på ryska har gjort att man inte riktigt hängt med i känslosvallet. Det är där Dan Fägerquist kommer in i bilden. Översatta till svenska, och med hans sätt att tolka dom så blåser man in i väggen och vill gå och köpa starksprit för att dränka tårarna som dyker opp när man hör detta. Det är country från taigan, ingen jävla lättköpt sentimentalitet! Det geniala med Dans tolkningar är att istället för att låta som en basbrummande alkisar sjunger Danne fram texterna lätt och känsligt som en balettdansös från Bolsjojteatern. Det blir så vackert och sorgligt. Fan. Lyssna här: http://youtu.be/RIjPJ5WHWCA och här: http://youtu.be/Ooj8vVfM-Pc
“Stefan Sundström”.

dan

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: