Kulturcafe, Nyheter

26/3-15 Kulturcafé Mötesplats Dalaberg: Nisreen Almasri (Syria), 232 Strängar, Lars Wallin & The TribeLars, OA´s Uckegrupp feat Sjögårdens Asylboende med medlemmar från bland annat Eritrea, Syrien mm.

kulturcafe

26/3-15 Kulturcafé Mötesplats Dalaberg: Nisreen Almasri (Syria), 232 Strängar, Lars Wallin & The TribeLars, OA´s Uckegrupp feat Sjögårdens Asylboende med medlemmar från bland annat Eritrea, Syrien mm.

I samarbete med Studiefrämjandet, Kulturföreningen Uddevallakassetten och Mötesplats Dalaberg

Det blev en välbesökt kväll på Mötesplats Dalaberg när vi bjöds på både musik och föreläsning. Nisreen berättade om sin resa från Syrien till Sverige och vi fick se bilder från en krigsdrabbat Syrien samt bilder från ankomsten till Sverige, boendet på asylboende och vägen till egen lägenhet. Lärorikt och intressant. OA´s Ukelegrupp bjöd på vacker musik, stor eloge till OA som engagerar sig och som skapat verksamhet på ett flertal asylboenden, fixar spelningar, transport osv. Undertecknad uppträdde också med gästartisten Michel från Syrien som spelade darbouka. 232 Strängar från Malmö och Göteborg bjöd på vacker nordisk folkmusik.


FÖRELÄSNING: Från Syrien till Sverige. Nisreen Almasri berättar hur hennes liv ser ut efter ankomsten till Sverige. OBS! på engelska.

KONSERT: 232 strängar & flera toner nordisk folkmusik.
Egenskriven och traditionell folkmusik på piano och fiol, med inspiration från finnskogen i Värmland till Skånes öppna slätter. Frida Höfling & Emma Engström (Malmö/Göteborg)

KONSERT: OA´s Uckegrupp feat Sjögårdens Asylboende med medlemmar från bland annat Eritrea, Syrien mm.

KONSERT: Lars Wallin & The TribeLars (Folk/Värld/Akustiskt)
Med konserter och turnéer över hela världen i bagaget beskriver gruppen sin musik som ett melankoliskt möte mellan 1970- talets Bowery i New York, Australiens outback, Tuareger, Brunswick, Istanbul, Addis, Kreuzberg och Bohuslän.About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: