Konserter - Klubb

25/3-16 C60-Festivalen: The Mannequins of Death fd CORTEX, Smash It Up, Trubbel, Kungens Knektar, Braincoats mfl

IMG_4937

C60-FESTIVALEN 2016
The Mannequins Of Death, Smash It Up, Trubbel, Kungens Knektar, Braincoats, How Monday Stole The Weekend

För åttonde gången arrangerades C60-Festivalen traditionsenligt på långfredagen. Med tanke på att det är någon form av jubileumsår för punken 1976 – 2016 så var det fokus på just denna genre. Först ut av den lokala punkscenen var How Monday Stole The Weekend (Fantastiskt bandnamn), ett band som växer för varje konsert och som sakta men säkert sparkade igång festivalpubliken. Braincoats som med sin US-inspirerade punk fått något av ett genombrott har turnerar både i öst och Europa, de har extremt många lyssningar på Youtube och lirade dessutom nyligen på Westcoast Riot. Bandet levererar alltid på scenen och detta visste publiken som snabbt samlades längst fram för dans/pogo. Kungens Knektar som inte spelat på över tre år fyllde Mortens inför sitt framträdande, deras spelning var efterlängtad och bandet gjorde ingen besviken, det var fullt ställ från start till mål, en grym konsert. Höjdpunkten för egen del var förstås när bandet körde UA Punx, en låt jag skrev som 16 åring när jag var sångare i Straw Dogs. Trubbel från Göteborg har ett rykte om sig att vara om inte det bästa så åtminstone ett av Sveriges absolut bästa punkband. Själv blev jag helt golvad, grymt bra får summera det hela.
The Mannequins Of Death med originalmedlemmar från kultförklarade Cortex såväl som andra legendariska band som Liket Lever, Union Carbide Productions, Underjordiska Lyxorkestern, TT Reuter, The Kingdom of Evol och The New Alchemyvar var kvällens huvudattraktion. Det var förstås väldigt kul att få prata punkminnen, exempelvis Slottskogsfestivalen 1979 innan vi bjöds på en mäktigt, suggestiv konsert fylld av klassiska Cortex-låtar och förstås Liket Levers: Levande begravd. Hoppas innerligt att bandet fortsätter, även om Wadling hoppade av. Ser gärna nyskrivet material och skivsläpp. Smash it up! med medlemmar från bland annat Troublemaker och med en tillrest fan-skara avslutade årets festival med klassisk old school punk. En fin punkt för en punkfestival och en bra kväll i Uddevalla.

Lars Wallin
Kulturföreningen Uddevallakassetten

IMG_4989

Biljetter: 120:- köpes i dörren (Inget förköp).
Publikkapacitet ca 800 personer
Bordsbokning: Mortens Krog, Kungsgatan 17, 451 30 Uddevalla, Telefon: 0522-665300, Mail: info@mortenskrog.se
Öppet: 13.00 – 02.00

The Mannequins Of Death, Smash It Up, Trubbel, Kungens Knektar, Braincoats, How Monday Stole The Weekend

I samarbete med Studiefrämjandet, Mortens Krog & Kulturföreningen Uddevallakassetten

20.45 How Monday Stole The Weekend
21.30 Braincoats
22.15 Kungens Knektar
23.00 Trubbel
24.00 The Mannequins Of Death
01.00 Smash it up
IMG_4956
c602016top
———————————————————————————
THE MANNEQUINS OF DEATH

The Mannequins of Death bildades av medlemmar från legendariska Cortex ur askan av den inställda och omsusade återförening av bandet som skulle ha skett i Oktober år 2015.

Bandet är baserade i Göteborg och består av originalmedlemmar från kultförklarade Cortex såväl som andra legendariska band som Liket Lever, Union Carbide Productions, Underjordiska Lyxorkestern, TT Reuter, The Kingdom of Evol och The New Alchemy och skapar med denna breda bas ett alldeles unikt sound live.

Bandet framför denna kväll en exklusiv spelning med nyskrivet material, någon Liket Lever-låt och låtar från LPn Spinal Injuries.

I samma anda och med samma låga som Cortex (ja, det är ju i stort sett samma band) gick de i januari 2016 in i studion för att bygga på arvet från de klassiska och numera kultförklarade skivorna.

En Cortex-återförening var på gång i höstas men i sista stund hoppade den numera folkkäre, men beryktat lynnige, Wadling av. Ur den uteblivna återföreningen växte The Mannequins of Death fram, där Wadlings plats är ersatt av en annan viktig svensk punkprofil, Henrik Venant, sångare i bland annat TT Reuter och Underjordiska Lyxorkestern och som sägs ha arrangerat den allra första punkspelningen i Sverige.

Med nyskrivet material och äldre hits ställer de sig scenen för att visa hur den iskalla Cortex-magin från “Spinal Injuries” fortfarande lever och kvar såhär 35 år senare.

Henrik Venant och Per Svensson har även producerat den dubbelvinyl som MNW släppte 2015 med Cortex inspelningar från 1980 – 83. The Mannequins of Death arbetar nu med sitt kommande debutalbum i en studio vid Järntorget i Göteborg.

The Mannequins of Death är: Uno Wall – Trummor, Gerth Svensson – Gitarr & Sång, Adam Wladis – Bas, Per Svensson – Gitarr&Sång och Henrik Venant- Syth, Moog och Sång.

“We are the freaks who walks among you
We are the creeps who lives in vain
We are the freaks who walks among you
We are the creeps in your brain”

http://www.facebook.com/The-Mannequins-of-Death-1653752241541831/
——————————————————————————

SMASH IT UP
SMASH IT UP is All School Punk, a blend of the Spirit of ’77,
anything that has went on since and the new, the old,
the vibrant and alive – no nostalgia!
Their feet firmly planted here and now!

Crossler on Vox,
Zvonko on Bass and Vox,
Psychobilly on Guitar and Vox,
Sailor on Drums

—————————————————————————–
TRUBBEL
Medlemmar: Steffe, Chrosse, Johnny, Tobbe KÅ och the Makerz Genre: Punkrock Hemort: GBG

——————————————————————————
KUNGENS KNEKTAR
Medlemmar: Samuel Gröning – Sång, gitarr Dennis Pettersson – Trummor Johan Söreke – Bas, sång Genre: Svensk punkrock
Hemort: Uddevalla

——————————————————————————

HOW MONDAY STOLE THE WEEKEND

Medlemmar: Alexander Johansson – Vocals and guitar Johan Funeskog – Guitar and backup vocals Mattias “mjölk” Lindmark – Bass Isak Gunnarsson – Drums

——————————————————————————-

BRAINCOATS

Jonathan, Anton, Simon & Elias.
Charlie Lopez – Drums, 2011-2014

——————————————————————————–

c60festival2016

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: