Konserter - Klubb

20/5 Klubb ADDIS/ASMARA Livemusik, mat och kaffeceremoni från Eritera/Ethiopia @ Cafe Vänner Utan Gränser

IMG_5960

20/5 Klubb ADDIS/ASMARA Livemusik, mat och kaffeceremoni från Eritera/Ethiopia @ Cafe Vänner Utan Gränser

Till dofterna är nyrostad kaffe, traditionell etiopisk/eritreansk rökelse och kryddor som berbere fylldes Café Vänner Utan Gränser till bristningsgränsen när det var dags för premiär av Klubb Addis/Asmara. Den åldersmässigt blandade publiken, från 5 – 85 skapade an värm och mysig atmosfär. För många var det första gången som man provade den traditionella maträtten injera. Hirut Kema från Addis Ababa fick högt betyg för sin kokkonst. Svenskarna är ju ett kaffeälskande folk så att få prova på en traditionell kaffeceremoni från kaffets ursprungsland var förstås en av många höjdpunkter under kvällen. I bakgrunden snurrade videoklipp och musik från Erirea och Etiopien, väggarna var fyllda med motiv från respektive huvustad Asmara och Addis Ababa. När kvällens liveband Eskilsbandet, som ikväll bestod av Sami och Sened är en eritreansk grupp från Eskilstuna drog igång dröjde det inte länge innan publiken fyllde dansgolvet i en dans som aldrig ville ta slut. Ser ni några svenska som går runt och skakar på axlarna kan det bero på att de var med på festen och försöker minnas hur dansen gick till. En fantastisk kväll i Uddevalla som vi hoppas snart ska upprepas.

IMG_5937
IMG_6003

Välkommen till Klubb ADDIS/ASMARA

En kväll fylld av dofter och rytmer från Etiopien och Eritrea. Livemusik med Eskilsbandet, ett Eritreansk band som grundades av Eritreanska Föreningen i Eskilstuna. Feat: Bereket Genzebu, Sami Negash, Sened Bereket, Wedi Hadera.

DJ Hirut Kema från Addis Abeba

Traditionell kaffeceremoni. Injera mm

PRISLISTA!

Pris: Paketpris! Konsert inklusive kaffeceremoni (1 kopp) samt injera (2 injera + 5 sås/röror “Vegetariskt”) 100:-

Pris: Entré: endast konsert 50:-

Pris: Extra tallrik injera med 2 injera + 5 såser/röror “Vegetariskt” 50:-

Pris: 1 kopp nyrostat etiopiskt kaffe 20:-

Pris: Etiopiskt nybakat bröd 10:-

Tid: Kl 18.00

Livemusik ca 20.00

Café Vänner Utan Gränser, Kungsgatan 20, Uddevalla.

klubbaddisasmara

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: