Kulturcafe

14/12 Kulturcafé: Syriens stjärnor: Nour Amora, Omar Mofleh och Mohamed Diab + support


14/12 Kulturcafé Mötesplats Dalaberg: SYRIENS STJÄRNOR – Nour Amora, Omar Mofleh, Mohamed Diab + support

Syrien har en smuk musiktradition, der har en tusindårig historie bag sig. I dag lever mange syriske musikere i Europa efter borgerkrig tvang dem ud af hjemlandet. En af dem er guitaristen Nour Amora, som flygtede til Danmark i 2014. Sidste år var han i praktik på Kulturværftet, som har resulteret i koncerten Syriens Stjerner. Han har håndplukket en række af Syriens mest anerkendte musikere bosiddende i Europa, som har spillet med hinanden på kryds og tværs i Damaskus’ dengang meget levende musikmiljø.

Nour Amora (guitar)
I Syrien var syrisk/palæstinensiske Nour en etableret musiker uddannet på Det Russiske Kulturinstitut i Damaskus. Han er medlem af musikforeningen Syndicate, et prestigefuldt og eksklusivt medlemskab for Syriens bedste musikere. Nour Amora var også fast tilknyttet landsdækkende syrisk TV og en af de få musikere, der fik lov at optræde på TV, når festen, der altid afslutter Ramadanen blev vist live. I 2014 flygtede han fra Syrien til det kolde nord med sin familie. Nour har skabt et stort netværk i musikbranchen og har spillet flere koncerter med bl.a. Søs Fenger, Sara Grabow og Simona Abdallah m.fl.

Mohamed Diab (altsaxofon)
Ophavet er palæstinensisk, men Mohamed Diab er født i Damaskus, og det var her, han i 1998 begyndte at gå til saxofon-undervisning. Diab har siden været med i et band, der opstod i miljøet på Arab Institute of Music i Damaskus. I en årrække var Diab involveret i flere arabiske og internationale musikfestivaler i Syrien, Libanon, Tyrkiet og Algeriet. Inden han tog vejen til Europa og Sverige, spillede han som saxofonist i The Arabic Music Band og arbejdede i musikafdelingen på Syrian Television. Diab har også beskæftiget sig som musikunderviser.

Omar Moufleh (perkussion)
Siden han var fem år har Omar spillet perkussion med en forkærlighed for den arabisk vase-formede tromme darbuka. Allerede fra han var 16 år har han optrådt ved mange koncerter i Syrien. I 2012 dannede Omar et band, Adonia, som bestod af 50 talentfulde syriske musikere. Bandet opnåede stor popularitet og gav bl.a. flere koncerter i operahuset i Damaskus. Det unge talent har spillet med flere anerkendte arabiske og europæiske musikere og bor nu i Sverige, hvor han bl.a. har etableret et band med 30 musikere og underviser børn i musik.

I samarbete med Mötesplats Dalaberg, Studiefrämjandet, Kulturföreningen Uddevallakassetten, Songlines och Uddevalla Kommun

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: