Kontoret

4/2 OBS! INSTÄLLT pga sjukdom – Rod Melancon (US) live på Kontoret

Konserten med Rod Melancon blev tyvärr inställd men gruppen som förutom Rod bestod av Will Walden (US) samt delar av bandet Jetbone stannande för kurering och lite musik i två dagar på Kontoret.


OBS! Kvällens konsert är tyvärr inställd pga sjukdom. (Rod har tappat rösten). Rod meddelar att ha hoppas kunna besöka Uddevalla på sin nästa turné i Sverige

4/2 OBS! INSTÄLLT pga sjukdom – ROD MELANCON (US) live @ Kontoret
4/2 ROD MELANCON (US) live @ Kontoret

I samarbete med Kulturföreningen Uddevallakassetten, Trailerpark Production och Studiefrämjandet.

OBS! Begränsat antal på platser, på scen klockan 18.00.
Entré 100:- kontant eller swish. B.Y.O Bring your own – Food, snacks and drinks

Sprungen ur Louisianas träskmarker, med Djävulen i hälarna och rötterna hos Hank Williams

ROD MELANCON är stundvis en lågmäld berättare i samma tradition som JOHNNY CASH, KRIS KRISTOFFERSON, CHRIS KNIGHT, STEVE EARLE och TONY JOE WHITE, för att i nästa sekund falla tillbaka i rollen av ung man med beslöjad blick, som drömmer om det alla män vill ha; A Redhead. Just den låten finns med på senaste albumet, “Southern Gothic”.
Det är hans andra album, och redan höjt till skyarna av alla som älskar riktigt välbyggda låtar med en botten av varierande element, Honky-Tonk, Country och riktig hederlig no-nonsens Rock.
Och det är just i sydstaternas mörka historia han tar avspark i många av sina melodier.
Inte helt osökt för vissa spår på albumet tankarna till The Raconteurs “Broken Boy Soldiers”, samma vemodiga, ibland bittersvarta livserfarenhet och mörka tankar.
Han färdas mellan mörker och det första gryningsljuset. Och kastar sig sen plötsligt in i ett slags MELLENCAMP/FORBERT-landskap med mer up-tempo spår som “Perry”.
Låten om barndomsvännen som alltid var förutbestämd att hamna i fängelse eller i en för tidig grav. Och som till slut hann med både och. Själv säger han att han vill ge en annan bild än den stereotypa av sitt älskade Södern. Visa att rasism och orättvisor, korruption och hyckleri är något som hör hemma i det förflutna. Hans Södern är den nya Södern. Det finns så mycket berättelser i musiken, så mycket lidande, så mycket skönhet mitt i svärtan. Allt detta tar han med sig när han kommer på sin första turné i Skandinavien.

https://www.facebook.com/RodMelanconMusic/
https://www.facebook.com/trailerparkproduction/

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: