Kontoret

2/12 Hannah Aldridge (Nashville, US) – Kontoret


2/12 Hannah Aldridge (Nashville, US) – Kontoret

2/2- 19 Hannah Aldridge (US) + Gus – Kontoret, Uddevalla, Sweden

Hannah Aldridge måste upplevas live…oavsett om hon kör solo, på duo eller med band. Det är ärligt, magiskt och helt fantastiskt. Den 2 december kommer hon till Kontoret tillsammans med Gustav från svenska Jetbone.

I samband med debutplattan »Razor Wire« (2014) beskrevs HANNA ALDRIDGE som Muscle Shoals egna Americana-prinsessa. Med senaste efterlängtade plattan »Gold Rush« skulle vi vilja påstå att hon definitivt kliver upp på tronen som Muscle Shoals egna Americana-drottning!

Det där med Muscle Shoals drottning låter snyggt, fast det stämmer inte riktigt. För det första bor Hannah inte kvar i Muscle Shoals. Hon har flyttat till Nashville där hon även spelat in »Gold Rush«. För det andra är hon inte på något sätt enbart ett lokalt fenomen. Hannah Aldridge har inte bara gjort avtryck i Alabama och Tennessee. Hon är en artist av internationell kaliber och det är rent av så att hon hittills spelat live mer i Europa än på hemmaplan.

Däremot så visar Hannah med “Gold Rush” att hon väldigt mycket kan beskrivas som en musikalisk syster till Jason Isbell som är bördig från samma stad. Det är ett pärlband av direkta och kraftfulla sånger som passar lika bra i arena-dräkt som nedtagna på en liten scen med bara Hannah och gitarr. “Gold Rush” är inspelad i Creative Workshops i Nashville och är producerad av Jordan Dean och M. Allen Parker.

Den omisskännliga southern soul-nerven som var så uppenbar på »Razor Wire« finns kvar på »Gold Rush«, men har spetsats med en rock-edge som får den tio spåren att fullkomligt gnistra och spraka av energi, svett och vilja. En stolt och kompromisslös attityd präglar hela plattan. Hannah Aldridge har gjort en jävligt bra platta och hon vet om det.

Begränsat antal platser, så kom i tid!

Inträde 100 kr.
BYO – (Bring your own) ta med egen dryck och snacks.
Dörrarna öppnar 18.00.

I samarbete med Trailerpark Production, Kulturföreningen Uddevallakassetten och Studiefrämjande

https://www.facebook.com/HannahAldridgeOfficial/

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: