Konserter - Klubb

11/12 XSLF (Henry Cluney Stiff Little Fingers), Troublemakers, Straw Dogs, Fattijons, Konspirationen mfl U-A Punx 40år FESTIVAL

uapunxposter

11/12 XSLF (Henry Cluney Stiff Little Fingers), Troublemakers, Straw Dogs, Fattijons, Konspirationen, Lost Wisdom, Headstag mfl U-A Punx 40år FESTIVAL

BILJETTER:
https://billetto.se/e/xslf-henry-cluney-stiff-little-fingers-troublemakers-straw-dogs-fattijons-konspirationen-lost-wisdom-headstag-u-a-punx-40ar-festival-biljetter-571466

Vi får celebert besök i form av XSLF (Belfast, Irland) bestående av Henry Cluney ”Stiff Little Fingers”, Glenn Kingsmore ”The Defects” och Ave Tsarion på U-A Punx 40-år FESTIVAL. 1979 släppte SLF singeln Straw Dogs, några ynglingar i Uddevalla inspirerades av namnet och bildade 1981 bandet Straw Dogs. I december genomfördes debutspelning i samband med en punkfestival i Henån. Nu 40 år senare sluter vi cirkeln och bjuder in XSLF, tackar för bandnamnet och ställer till med fest.

XSLF
Xslf started in 2013 when I met Jim again after years of not seeing him. I had been doing solo shows for a few years prior and Jim put the idea forward to form a band. We only wanted to play music we were actually involved in and that meant the first three albums. Anything else would have made us a very strange tribute act indeed! Since then we have been writing and recording original music which is being well recieved. Ave Tsarion is our bass player and a big part of the setup including writing music. Some people will never give us a chance because of their own silly bias but so what… We do it because we love it. Thanks to all our fans no matter where you are and we’ll see you out on the road somewhere. Unfortunately Jim has had to step down for health reasons on the advice of his doctor.His health is more important than gigs and we really wish him back to full fitness soon. On drums we now have Glenn Kingsmore. Glenn is the drummer for legendary Belfast band The Defects.. Anyone who has seen him play knows what a powerhouse he is!Come support us through this and see for yourself! Henry
https://www.facebook.com/XSLFBelfast

TROUBLEMAKERS
Medan musiktrender kommit och gått har Troublemakers bitit sig fast med sin okomplicerade rock’n’roll punk på svenska. Med rötter i den tidiga svenska punkmyllan har de överlevt sig själva och ett otal statsministrar. Troublemakers signum har alltid varit integritet, spelglädje och energi. 2010 blev dom vinnare i kategorin punk/hardcore på Manifestgalan för deras senaste cd “Made in Sweden”.
Sju fullängdare, ett flertal singlar och medverkan på diverse samlingsskivor har gjort Troublemakers till ett utav Sveriges viktigaste punkband. Dom har erövrat sex huvudstäder och gjort över 400 spelningar runt om i Sverige och i sex europeiska länder.
https://www.facebook.com/punkrockgbg

STRAW DOGS
40-årsjubilerande punklegender i hemstaden. Straw Dogs bildades 1981 av Sonny Eskilsson, Lars Wallin, Mats Gustavsson, Lars Bodin och Larre Karlsson. Släppte 2021 dokumentärfilmen ”Berättelsen om Straw Dogs och punken i Uddevalla”. Finns på youtube,
https://www.facebook.com/strawdogs

FATTIJONS
Ett av de första punkbanden i Uddevalla. Startade 1978 i Peddas källare med UFO covers som strax blev Punk och egna låtar, Bandet var nere mellan 84-99 och var rätt aktiva runt om i sverige runt 00-04
https://www.facebook.com/FATTIJONS-285649598132434

KONSPIRATIONEN
Håller fanan uppe och lirar punk i Uddevalla, Melodiös punk på svenska när den är som bäst.
https://www.facebook.com/konspirationen.punk

LOST WISDOM
Unga rivjärn som lirar musik från svenska västkusten. Medlemmar: Osvald Carlsson, Kalle Weding Frendsten och Elliot Sjöqvist
https://www.facebook.com/lostwidom.udv

HEADSTAG
Swedish punk band (Trollhättan) formed in 2014
https://www.facebook.com/headstag

I samarbete med Kulturföreningen Uddevallakassetten, Musikföreningen Adrian, Studiefrämjandet, Västra Götalandsregionen, Uddevalla kommun och KulturUngdom.

Biljetter och förköp släpps i september.

Säkerheten för artister, fans och personal är viktigt och vi följer de rekommendationer och instruktioner som Folkhälsomyndigheten ger. Eventuellt Covid-pass, pcr-test intyg.

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: