Festivalen

29-30/10 UddevallaKassettFestivalen

uddevallakasssettfestivalen2021
29-30/10 UddevallaKassettFestivalen

Förköp biljetter: Billetto.se

FRANSKA TRION
Franska trion bildades 2002. Ett kultförklarat band som sakta men säkert fått en allt större publik. Musiken är ett kapitel för sig och det är svårt att jämföra den något annat. Bandet är aktuella med Matti Ollikainens bok “Trasiga Toner” om resan från Ullatti i Tornedalen till de stora scenerna, allt inramat av låttexterna från Franska trions samtliga utgåvor samt sitt elfte album i “Är det konstigt “.Franska Trion medverkade även som ett av husbanden i SVT´s På spåret.
Liveframträdandena har en intensitet och närvaro som inte liknar något annat.

TISDASS (Niger)
Med akustiska folkliga sånger och klassiska rocklåtar tar TisDass dig från Azawad-öknen till Niameys hektiska gator. TisDass är den senaste heta rockgruppen i staten Niger. Tisdass betyder “pelare” på språket Tamashek och gruppen har som vision att bevara och berätta om sin kultur och sin historia av folkslaget Tuareg.Gruppen leds av sångaren och låtskrivaren Kildjate Aldabe Moussa, som kommer från staden Tchintabaraden i området Azawad i Niger. Gruppen släppte sitt första album “Yamedan” i december 2015 på det amerikanska bolaget Sahel Sounds.Moussa Kildjate Albadé – s, g. Mossa Ag Ahataya – b, g. Mohamed Emoud – tr, perc.

DEAD IN LOVE
För er som besökt UddevallaKassettFestivalen tidigare så är Dan Andreasson (Sterile Hermaphrodite) ett välkänt ansikte. Tillsammans med Jennifer Lander kommer nu de båda med sin less is more, minimalistiska lofi-duo Dead In Love till Uddevalla och UddevallaKassettFestivalen. Deras video/ låt A beer for twenty five har gått på repeat på kontoret, det är ***** på både låt och video. Vi är så sjukt taggade.”Som en Göteborgsvariant av The Kills eller Raveonettes. Med Courtney Love eller varför inte Stevie Nicks på sång” – HYMN

TEKLA
2019 bildade Ulrica Wallin, Cecilia Läckberg Blom, Kerstin Karlsson och Paula Nyman bildade bandet Tekla. Namnet är inspirerat av äventyraren tillika den historiska rösträttskämpen Tekla Nyberg som var en riktig rösträttskämpe som levde i Uddevalla på 1850-talet. Förra året tvingades Tekla ställa in sin planerade konsert på festivalen pga covid-19. Men nu är det äntligen dags.

Festivalen äger rum på Al Khaima – My Grandfathers House, en lokal med en mysig och avslappnad atmosfär där det är lätt att känna sig som hemma. Enklare förtäring, snacks och fika finns att köpa via bordsservering. Det finns ingen bar så det är B.Y.O ( Bring your own “drinks”) som gäller. Man tar med sig valfri dryck. Adress: Al Khaima, Södra Järnvägsgatan 3, 45150 Uddevalla.  Tid: 19.00 – 01.00

OBS! Per Svensson Psyhedelic Sounds uppträder på Kontoret på fredagen den 29/10 vars biljetter bokas separat via PM till Uddevallakassetten messenger.

PER SVENSSON PSYCHEDELIC SOUNDS
Göteborgaren och The Kingdom Of Evol-medlemmen Per Svensson har ena foten i psykedelisk långsam elektrisk blues medan den andra foten står stadigt i proto- och postpunkeran.
Den nya LP:n “Gothenburg Sounds” (släpptes 2021-05-21), som han jobbat på i tre år, är hand åttonde fullängdare under eget namn. “Gothenburg Sounds” är spontan och skärskådad på en och samma gång. Låten “Good Night Cat”, som dels påminner om en vaggvisa, tycks också ha hämtat inspiration från “She’s Lost Control”. Tidigare samarbetspartners är bland annat Freddie Wadling, Ebbot och Henrik Venant – relationer som har impregnerat ett sound med en dov pratsång som brås på Lou Reed och The Leather Nun-Jonas Almqvist.
“Albumet Per Svensson – Gothenburg Sounds utses till Månadens bästa musik tillsammans med Straitjacket, Pascal, St Vincent”
Nöjesguiden Patrik Forshage
“En av Göteborgs mest spännande konstnärer är dessutom en av Göteborgs mest spännande artister. Här rör han sig med auktoritet mellan protopunk, psykedelisk visa och Jim Morrison-poesiläsning. Med höjdpunkten Shadowland kommer vi så nära Cortex höjder det går i salig Wadlings frånvaro.”
Nöjesguiden Patrik Forshage
LIVE:
Pontus Torstensson – Drums
Linus Kuhlin – Bass
Rasmus Alkestrand – Sitar
Gunnar Frick – Organ
Hans Olsson – String Machine
Per Svensson – Vocals, Guitar, Harmonium
On occation: Gerth Svensson (Cortex, Straitjacket) – Guitar

Covid-19
Vi anpassar oss till gällande rekommendationer, bordsplacering, ev Covid-pass, ev pcr-test intyg.
Det blir den 16e upplagan av UddevallaKassettFestivalen.
Kulturföreningen Uddevallakassetten i samarbete med Studiefrämjandet och Västra Götalandsregionen.
Med reservation för förändringar

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: