Festivalen

4-5/11 – 22 UddevallaKassettFestivalen – Studio 32

4-5/11 – 22 UddevallaKassettFestivalen – Studio 32
Den 17:e upplagan av vår anrika festival äger i år rum på Studio 32 i centrala Uddevalla. Två dagar fyllda av musik.

Förköp via billetto.se
1 dagars Fredag 200:- + avgift
https://billetto.se/e/uddevallakassettfestivalen-2022-fredag-1-dagarsbiljett


1 dagars Lördag 250:- + avgift
https://billetto.se/e/uddevallakassettfestivalen-2022-lordag-1-dagarsbiljett

2 dagars FESTIVALPASS 375:- + avgift
https://billetto.se/e/uddevallakassettfestivalen-2022-festivalpass-2-dagarsbiljett

Program FREDAG
18.00 Entrén öppnar
19:00 The Tsunamis
19:45 Prospect
20:30 Helldog
21:15 Småjävlafötter
22:00 Konsumenterna
22:45 Lost Wisdom
23:30 Konspirationen

Program LÖRDAG
18:00 Entrén öppnar
18:45 Fattijons
19:30 Kippo
20:30 Ebbot Lundberg and The New Alchemy
21:45 TisDass (Niger)
23.00 Stures Dansorkester (Sture Allén Den Yngre, Svenska Akademien)


OBS! Preliminärt program


THE NEW ALCHEMY

Själva fundamentet i The New Alchemy är ljudkonstnären Per Svensson och artisten Ebbot Lundberg, tidigare frontfigur i The Soundtrack of our Lives. Tillsammans med musikerna Pontus Torstensson, trummor, Patrik Caganis, Bas, Gunnar Frick, Orgel och Rasmus Alkestrand på sitar skapar de en fusion mellan psykedelisk rock blandad med indisk raga och frijazz. Bandets konstellation varierar över tid och tillfälle och har hittills resulterat i tre album. I maj 2022 uppträdde bandet på Polarprisgalan och tolkade vinsttagaren Iggy Pops låt Nightclubbing.
https://www.facebook.com/TheNewAlchemy

STURES DANSORKESTER
I början av 2000-talet slog Sture Allén den yngre (Carl-Martin Vikingsson) igenom som frontperson i musik-kollektivet Svenska Akademien. Stures Dansorkester är hans soloprojekt. Det Stockholmsbaserade bandet har mejslat fram ett sound med influenser från flera olika musikstilar. Musikmässigt ligger tyngdpunkten ligger i reggae, ska och dancehall. Men attitydmässigt märks det nog att “Sture” kommer från Landskronas punkscen. När bandet sist spelade i Uddevalla 2011 var det tryck på dansgolvet. Nu är det dags igen!
https://www.facebook.com/stureofficiell


TISDASS (Niger)

Tisdass är ett ökenblues band från Niger, och har fått sitt namn från spalterna som stöder traditionella Touareg tält. Bandet består av huvudgitarristen Kildjate Moussa Albade, rytmgitarristen Sidi Moussa Albade, basisten Mohamed och slagverkaren Boube. Med akustiska folkliga sånger och klassiska rocklåtar tar TisDass dig från Azawad-öknen till Niameys hektiska gator. TisDass är den senaste heta rockgruppen i staten Niger. Tisdass betyder “pelare” på språket Tamashek och gruppen har som vision att bevara och berätta om sin kultur och sin historia av folkslaget Tuareg. Gruppen leds av sångaren och låtskrivaren Kildjate Aldabe Moussa, som kommer från staden Tchintabaraden i området Azawad i Niger. Gruppen släppte sitt första album “Yamedan” i december 2015 på det amerikanska bolaget Sahel Sounds.
https://www.facebook.com/TisDass


KONSPIRATIONEN

Melankolisk och melodiös punkpop när den är som allra vackrast. Inspirationen till Konspirationens musik kan för en utomstående antas har varit artister som Hurula och kanske industristaden Manchesters stolthet Buzzcocks. Hur som helst, det är jäkligt bra.
https://www.facebook.com/konspirationen.punk


THE TSUNAMIS

Uddevalla må ligga vid havet med sin vackra Byfjord och Bäveåns mynning, visst kan det blåsa ibland och kanske är det dessa vågor som fått medlemmarna att låta som om de kom från Kalifornien eller Byron Bay i Australien. The Tsunamis bjuder på surfrock, eller kanske surfhårdrock. Medlemmarna har vi tidigare sett i band som Obelisk, The Allerys, Irradiated mfl


LOST WISDOM

Energifyllt och varierat rör de sig som det mest naturliga i världen in och ut i rock, hårdrock, ska och punk. Nya singeln Heading for disaster och helt brilliant, kanske starkaste släppet hittills, bandet är helt enkelt i toppform så missa inte fredagskvällens urladdning.
https://www.facebook.com/lostwidom.udv


KIPPO

Nordiskt vemod rinner genom drömska synthmelodier och mynnar ut i den amerikanska indierockens uppriktighet. Texterna målar upp en bild av ensliga landsvägar, bensinmackar, inplastade blommor och telefonsamtal som borde avslutats för länge sedan.
https://www.facebook.com/bandetkippo


KONSUMENTERNA

Stökig punk på svenska (bandet hette tidigare Tre och är nära släkt med Headstag). Deras skivor hittar ni på GrönPeppar records.
https://www.facebook.com/Konsu…


SMÅJÄVLAFÖTTER

Punk från Göteborg. “Småjävlafötter are anyway from Gothenburg and damn good. Tearful stripper punk that points lots of different fingers at everything from racists to conservative knickerbockers from Askim.”
https://www.facebook.com/profi…

PROSPECT
Fösta upplagan av Prospect startades 1970 av Kent och Lars, originaluppsättningen bestod av, Kent Norman, Lars Karlsson, Rolf Karlsson och Sten-Bertil Berndtsson.

Inledningsvis var de ett coverband med ett flertal lokalt sett legendariska musiker. Pelle Blues ersatte Sten-Bertil ca 1971 och ersattes ca 1973 av Kent ”Räven” Larsson.

Bandet lirade som heltidsproffs runt om i Sverige innan man hösten 1974 återgick som fritidsmusiker, något som sedan pågick under året 1975.

Rolf Karlsson som börjat skriva egen musik bildade bandet Fukt där även låtskrivarna Frasse, Rey-Ove, i bandet fanns även Kent ”Räven” Larsson och Lars K var medlemmar.
Efter en paus på 4 år startade Prospect upp igen 1979 med sättningen bestående av barndomskompisarna från Järvstigen Rolf Karlsson (gitarr & sång) och Kent Norrman (gitarr), Jan Gustavson (bas) från Sockertoppen samt den skönsjungande Martin ”Moltas” Olsson (trummor). Första repet ägde rum i Österskolans källare.

Aktuell sättning: Rolf Karlsson (gitarr & sång), Kent Norrman (gitarr), Lars Karlsson (Bas), Martin ”Moltas” Olsson (trummor)”.

FATTIJONS
Ett av de första punkbanden i Uddevalla. Oklart om vi får höra deras hit “Jag hatar skolan” men “Full som en kastrull” lär vara med på låtlistan. Det ryktas om skivinspelning så bandet är i högsta grad återigen aktuella. Sättningen är Peter “Blomman” Blomqvist på sång och gitarr, Putte “Punk” Witting på bas och Rolle Thörngren på trummor.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063284886203

HELLDOG
Doom, folk, metal med göteborgsbandet som har en och annan koppling till korpstaden.
https://www.facebook.com/Helld…


B.Y.O = picknick, ta med din egen fikakorg. Ingen försäljning på plats,


I samarbete med Studiefrämjandet, Uddevalla Kommun, KulturUngdom, Västra Götalandsregionen, Negatif, Studio 32 och Kulturföreningen Uddevallakassetten.

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: