Konserter - Klubb

13/5 The Outcasts (Belfast, N.I), Monica & The Exploison, Fattijons, Konspirationen – Folkets Hus

13/5 2023 THE OUTCASTS
“Belfast’s finest band” – John Peel, BBC, 1980

“Probably the best Irish single of all time” – Brian Boyd on Self-Conscious Over You, Irish Times, 2011

https://billetto.se/e/the-outcasts-belfast-n-i-monica-the-exploison-kassetten-biljetter-749320?fbclid=IwAR0-WGBmMprejxx7Pv9YjgnsTHmP_FRHGn5lyRvbiYn5iwljbSHldYVbOYc

Legendariskt punkband bildat i Belfast på Nordirland 1977 av bröderna Greg, Colin och Martin Cowan, Blair Hamilton och Colin “Getty” Getwood.

Med singlar som “Frustration”, “Just nother teenage rebel” och “Selfconcius over you” blev de ett av de större namnen inom punkscenen.

Program:
19:00 DJ
19:45 Fattijons
20:30 Konspirationen
21:15 Monica & The Explosion
22:15 The Outcasts (Belfast)

MONICA AND THE EXPLOSION
Monica and The Explosion är Monica Welander, en punkrock’n’roll singer/songwriter, som släppte sitt debutalbum 2007. Sedan dess har hon turnerat intensivt utomlands mestadels solo, men också med band. I Uddevalla uppträder hon med band.

FATTIJONS
Uddevallapunkarna som bildades redan i slutet av 1970-talet och som då och då återuppstår. Ikväll är det dags igen för Blomman, Rolle o Putte att kliva upp på scenen.

KONSPIRATIONEN
Melankolisk och melodiös punkpop när den är som allra vackrast. Inspirationen till Konspirationens musik kan för en utomstående antas har varit artister som Hurula och kanske industristaden Manchesters stolthet Buzzcocks. Hur som helst, det är jäkligt bra.

Folkets Hus Uddevalla

I samarbete med Studiefrämjandet, Uddevalla Kommun, KulturUngdom, Västra Götalandsregionen, Negatif, Folkets hus och Kulturföreningen Uddevallakassetten. 

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a comment

Archives