Konserter - Klubb

20/4 Orkan – Folkets Hus

Orkan
Ett utav Göteborgsscenens mest spännande och starkast lysande namn just nu är proggkvintetten Orkan. Orkan berättar om systemets orättvisor, samhällets hänsynslöshet och naturens motstånd och hämnd, allt medan förstärkarna skriker och publiken jublar. Man behandlar svåra teman som ligger i tiden, där det finns plats för både ilska, sorg och glädje. Orkans musik är dansant och trallvänlig men på största allvar. Soundet går näst intill i punkens tecken, kännetecknat av Moa-Linn Rosenlöfs och Theresia Dufvas energiska rytmsektion, där ett extra tryck läggs till i form av Kim Bertilsson på saxofon.

Josefin Greens raka, ösiga riff blandas snyggt upp med Fredrik Pettersons mer melodiska stratasolon. Orkans koncept är tveklöst inspirerat av 1970-talets svenska musikrörelse, men bandet är knappast något nostalgiprojekt. Medan den ena foten vilar i arvet från proggen står den andra stadigt placerad i samtiden med berörande och insiktsfulla låttexter, vilka uppmuntrar till solidaritet och eftertänksamhet.

STÄMSKRUVEN 2024 Josefine Green (Orkan)
Årets vinnare av Stämskruven har tagit dundertåget till landets rockscener och festivaler i många år vid det här laget, med ett driv och engagemang som få låtskrivare, sångare och gitarrister kan mäta sig med. Även om det kan kännas som att rocken ibland spelar död, så blåser årets pristagare den till liv med ett uttryck som alltid når orkanstyrka. Det är en stor ära att ge årets Stämskruv till Josefine Green från rockbanden Orkan och Spela Död!

Prisutdelning av stämskruven sker kl 16.00 vid Norra Kyrkogården

Intervju med Josefine Green på Evolution records kl 14,00

Konsert med Orkan på Folkets Hus. Entrén öppnar kl 19.00

Det går att köpa biljett i entrén. Förköp via billetto.

I samarbete med Strängensällskapet, Studiefrämjandet Fyrbodal, Folkets Hus, Uddevalla Kommun, Negatif Film och Kulturföreningen Uddevallakassetten 

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a comment

Archives