Artiklar/Arkiv

Fattijons


Fattijons
F
attijons bildades 1978 i Peddas källare. Sättningen då var: Putte:Bas Rolle:Trummor Pedda:Gitarr Heder:Sång Låtar var: Hata skolan (en big hit fortfarande bland dagens punkare) Discofreak Doctor Doctor(Ufo cover)

1980 tog Östlund från bandet Tillfälligt över och man gjorde sin första spelning. Plats var Äsperöds skolans aula,skolledningen gillade inte att vi var fulla på skoltid och snodde skolans micar och stativ. Bland låtarna märktes Thorleifs gråt inga tårar,hade dom hört den versionen hade dom garanterat gråtit,för den gick snabbt, jävligt snabbt.

Runt 1981 bildades hardcoreversionen av Fattijons och vi följde med i den andra punkvågen och inspererades av band som Dead Kennedys, Bad brains, GBH, Disharge, mm. sättning då var: Putte:Bas Blomman:Sång Bonza:Gitarr Rolle:Trummor

Vi repade,söp, och ? i Bonzas garage, det lät bra och vi hade många spelningar. Både i Uddevalla ,Trollhättan, Henån mm. Vi spelade även in en 8 låtars demo,låtarna då var som följer. Bp mus Hyperaktiv Alternativ Jag vill bara va mig själv Ronka.

1983 Gjorde Fattijons sin sista spelning och då var endast Putte med från orginalet. Vi spelade ihop med Asta Kask, Anti avans och ett par andra band. Bubben sjöng, Larre trummor, Putte bas och Sonny gitarr,

1999 återuppstod Fattijons inför ett kalas, Putte tackade nej, Rolle sa nej men Blomman sa ja och eftersom han var en storväxt man då blev det så att vi körde igång igen. Vi har kört på sedan dess och gör några spelningar då och då och vi har även varit i studion 3 gånger. Sättningen idag är Putte bas Rolle trummor Markus sång Icke gitarr

Fattijons klottrade (det hette inte graffiti på den tiden)
Fattijons klottrade så mycket att hela regementsparken fick målas om.Det kostade försvaret ett x antal tusen lappar. Fattijons hade en PUNKmobile och det var Rolles ford,den hade ett stort anarki A på huven och en massa Fattijons klotter. Rolle ”snodde” första gaget 160 spänn och köpte korv med mos. Fattijons åkte 6 mil i taxi för att se Motorhead i scandinavium 1981.

En gång när en medlem i bandet hade fått tag på en tjej och hade tänkt sig lite sexuellt umgänge,fick en annan i bandet den briljanta iden att under pågående akt spruta in handbolls klister mellan skinkorna på den pökade bandmedlemmen.Vilket blev följande löprunda för den som hade gjort det.

Vid Henåns punkfestival 81 skulle Fattijons lira,men den spelningen var som alltid i kaos.Sångaren Blomman hade fått i sig mer än han tålde (sprit) han hade druckit en kvarting innan och sen glömt att han skulle dela en med Lasse i Straw dogs. Vilket blev följden dyngrak. Han ramlade ner från scenen och Putte basist blev förbannad och kastade sin bas i marken vilket var ett genidrag då man inte har så stora inkomster när man är 16 år till att köpa en ny bas……Spelningen var över innan den ens hade börjat.

Spelningar
Skoldans på Äsperödsskolan 1979
Aulan 1980
Henån ”Hällevi” 811219:
Munkedal med asta kask, Anti avans, mm 1983?
Hvitfelt 1999
Hvitfelt ”förband” till Punk city rockers
Jailhouse Göteborg 2002
Festival i Eskilstuna 2003
Taburaset i Växjö 2004
About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Punken i Uddevalla 1976 – 2019 | KULTURFÖRENINGEN UDDEVALLAKASSETTEN - March 19, 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: