Artiklar/Arkiv

Tillfällit


Tillfällit

Stefan Östlund, Marja Matsson, Lasse Olofsson, Camilla, Icke Rönnqvist

Bandet Tillfällit med Marja Matsson på sång, Icke Rönnqvist och Lasse Olofsson på gitarr, Stefan Östlund på bas samt en massa trummisar som kom och gick, exempelvis Janne och Camilla var förmodligen Uddevallas första punkband. Stefan Östlund var en av stadens första punkare.

‘Intervju med Icke i Emergenzy 1980

Icke är 17 år och spelar 1:a gitarr i Tillfällit. Här berättar han lite om bandet.

Vi började för ungefär 5 månader sedan. Jag och Lasse skulle bilda ett band för en spelning, men vi har fortsatt. Jag frågade Stefan Östlund på en engelska timma i skolan om han ville vara med, och det ville han. Efter mycket övertalning fick med Marja Matsson på sång. På trummor hade vi en kompis till Östlund som heter Stefan Karlsson. Vid den andra spelningen hade vi Stefan “Svinsson” Svensson på trummor men han lade av för han hade dåligt ställt. Vid tredje spelningen lånade vi en trummis som heter Johan Antonsson, han var jävligt säker. Till nästa spelning har Svinsson lovat att ställa upp, kanske som fast trummis. Vi har gjort egna låtar också: Vaför super vi morsan, Ge mig en back, Baksmälla och motgångar. Vi har fått hjälp med en del texter av Nancy Johansson, tekniker och manikyr. Nancy gjorde jävligt bra texter. Låten “Ge mig en back” handlar om vår manager. Musiken är helt egen, men en del av texterna är av andra.

Intervju med Lasse Olofsson
Lasse är 18 år och spelar 2:a gitarr i Tillfällit
Här berättar han om sig själv

Jag har spelat i 4 år, spelat ihop med Icke i 3,5 år- I början spelade vi 50tals och hårdrock. Vi hade bland annat Anders Sundberg på trummor. Efter det har jag och Icke varit med i en massa band. Sen 77 har vi försökt få folk att lira punk, men ingen har ställt upp förrän nu. Vi har en kasse konserter på gång. 2 st i Henån, 1 i Stockholm och 2 st i Kongressen, en av dom är som förband till Rude Kids i slutet av maj. 62 1/2 skulle också vara med på den galan.

Hur mycket alkohol konsumerar du i månaden?
Som mest 2 backar, men vanligen 1 back för jag har skurit ner å¨konsumtionen av gott öl.

Vem har du som idol?
Joakim Thåström i Ebba

Vad har du för favoritlåtar?
Alternative Ulster (SLF), My Way (Sid Vicious)

Vad har du för favoritlåtar att spela?
Mona Tumba Slim club, No I wanna be your dog

Marja Matsson gick tyvärr bort för ett antal år sedan och finns inte längre med oss förutom i minnet, R.I.P.

Tillfällit återförenades för en konsert på Mortens Krog år 2010. Se video nedan.About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Punken i Uddevalla 1976 – 2019 | KULTURFÖRENINGEN UDDEVALLAKASSETTEN - March 19, 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: