Artiklar/Arkiv

Bluesfestivalen Uddevalla 2009-07-04

Bluesfestivalen Uddevalla 2009-07-04
Blå himmel och bluesfestival har blivit tradition i Uddevalla. Bluesföreningens festival är tillsammans med Musikföreningen Arians Körpehölafestival två festivaler som utvecklast (eller kanske alltid varit) till två festivaler som lockar stor publik. Publik försedda med picknickkorgar, vin, ostar, öl, mat, barnvagnar, skateboards, en salig och alldeles fantastisk blandning. Det är sällan man möter en sådan mix av människor och åldrar. Solen vräkte på och de måste ha varit ca 30 grader när de lokala hjältarna Lesters klev på scenen. Långt senare hörde jag mummel från publiken när det hela skulle sammanfattas, bäst var Lesters och hon den där finska tjejen. Erja Lyytinen var det de pratade om, och jag håller med, när hon spelade lyfte det till en annan klass, det var kvalitet och det var på riktigt. Sture Elldin Band, Jim’s combo och Mike Turner Band bjöd i mina öron på, tja behaglig bakgrundsmusik, man hörde musiken men märkte egentligen aldrig om de bytte låt, det skvalade på utan någon större inlevelse eller närvaro, förutom då Lesters och framförallt Erja Lyytinen. Då undertecknad varit ute på resande fot det senaste är den stackars svarta saken i bakfickan väldigt lätt just nu så jag fick stå över fredagens program med O’l Bacon Brothers, Palle & Martin, Eric’s Bluesband och The Blue Pearl. Fick tyvärr stå över lördagens och festivalens huvudakt Lousie Hoffsten & Blue Band, och Karin Rudefeldt & Dr Blues konserter, hade gärna sett Louise, men man kan inte få allt man vill som Mick Jagger en gång sjöng då det begav sig. Tack Uddevalla Bluesförening för fantastiskt arbete och en grym festival.

Lars Wallin
Uddevallakassetten

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: