Artiklar/Arkiv

West Coast Riot 2009-06-25

West Coast Riot 2009-06-25

Social Distortion live i Göteborg, som vi har väntat! West Coast Riot lockade med sitt namnstarka program ca 10.000 pers till frihamnen. Eller va fan, starka namn? Starka namn i skate/hardcore kretsar, men kanske inte lika starka i en lönnfet gubbe (öhh jag alltså). Fast det spelar ingen roll, i väntan på kungen av att se cool ut Mike Ness kan jag stå ut med vad som helst, publiken var ju en konsert i sig, har sagt det förut och säger det igen, fan vilken cool look Social Distortion drar till sig, hur publiken ser ut kan ni glida in i Haga, Göteborg och butiken “Foureleven” och se. Fråga efter ägaren Anders, Uddevalla/Göteborgs svar på Mike Ness 😉 Hann tyvärr inte se aussiebandet Living End, något vi borde då de satte upp oss på gästlistan. Världen är liten ibland, en klyscha men ack så sann. Glenn från College Fall (Perth, Australia) som gästade oss kände gitarrteknikern till bandet och messade om gästlista. Nåväl…Vi hann iallfall se Sick of it all, stora favoriter till bla Anders (Foureleven) och Patrik (City-spa), dock alltför hård skola för undertecknad. Eller…? fan jag tyckte att Byron Bay gänget Parkway Drive var ruskigt bra, kändes så äkta och genuint, kanske är det inte så dumt hardcore! Eller jo, när Raised Fist lirade flydde vi till kaffebaren för samtal med en fd Bruset medlem. Pennywise bjöd på klassisk skatepunk, bandet är hur stort som helst, och var väl, hmm bra, lite tramsigt ibland med “Fuck the teachers” från 50 åringar, fast äsch, är väl själv lite barnslig så jag ska inte gnälla. Gogol Bordello var riktigt bra, skulle gärna se dem på en liten scen, gissar att det då kan bli fullkomligt magiskt bra. The Aggrolites som jag var ruskigt nyfiken på, jag och alla över 40 hade lagts samtidigt som Social Distortion, så jävla synd, hann se en låt! Men sen var det dags, dags att visa var skåpet ska stå. Herregud vad cool, avslappnad, laddad och alldeles självklar Mike Ness var. Mellansnacket i världsklass, klart han kan vara avslappnda, han har inget att bevisa vare sig för kids eller oldies, se och lär Pennywise mfl. Social Distortion fick 3 i GT 4 i Aftonbladet och 5 i GP. Undertecknad står upp och applåderar och skiter i betyg. Tack Social Distortion, världsklass!

Lars Wallin
Uddevallakassetten

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: