Artiklar/Arkiv

Mats Soppa! 13/9 2008

Mats Soppa! 13/9 2008
Vilken fantastisk kväll det blev, en kväll fylld av musik, värme, minnen och kärlek. Mortens krog var fylld till bristningsgränsen av människor som ville dela med sig av allt det Mats Grahn en gång delat med dom. Skratt blandades med tårar och Mats soppa blev en upplevelse ingen kommer att glömma, Mats levde med kulturen och musiken och kulturen och musiken lever vidare med Mats avtryck och värme. Så många gamla bekanta som denna kväll möttes, så mycket musik som uppstod, en del inrepeterad (Om än för kanske sisådär 30 år sedan) och en del spontana uppträdanden. Kl 17 inledde Lisbeth Thorell med musik från skivspelaren och restaurangen fylldes sakta men säkert till bristningsgränsen. När Per “Pegge” Haglund” slog första gitarrackordet hade Mats Soppa redan nått den där gemytliga och varma temperaturen. Kön rullade lång längs kungsgatan denna kväll, det var många som ville in och ta del av kulturutbudet denna kväll. Det var så många som stod Mats väldigt nära som var här och uppträdde denna kväll, Moa Brynnel sjöng med kärlek, Ylva satt intill scenen, Ulf Green läste poesi, Anders Viberg med Karin, Julia, Linda och Niklas, Bibbi, Lina Matilda sjöng, Kerstin Grahn satt intill, Reinhold, Mia , Anette o Kerstin sjöng och spelade, precis som Janne G med band, Palle lirade munspel o sjöng, Magnus Holmen, undertecknad, ja det helt enkelt bubblade vid lilla scenen. ca 22.00 flyttade artisterna upp till vån 2 och den stora scenen, där vågspel inledde, följa av Dan Fägerquist o Mattias, Skogsfolket, Collan, Le Grahnd Band och slutligen Andreas Galle o Dom Andra. Hade det inte varit för att strömmen till PA anläggningenmåste brytas 02.00 hade förmodligen musiken fortfarande ljudit från Mortens krog.

Varm tack till alla inblandande.

Tack för allt Mats Grahn!13/9 MATS SOPPA! PROGRAM
Lilla scenen
18.00 Per “Pegge” Haglund”
18.15 Moa Brynnel
18.30 Bibbi + Nisse
19.00 Lars Wallin & TribeLars
19.30 Ulf Green
19.45 Vågspel feat. Karin G, Julia F, Linda mfl
20.15 Reinhold, Mia, Anette, Kerstin
20.30 Olle Johanson + Gunilla
20.40 Magnus Holmén

Stora Scenen
21.30 Vågspel (10 pers)
21.45 Dan Fägerquist
22.30 Frisborg (TDBO)
23.00 Le Grahnd Band
24.00 Collan
01.00 A. Galle & Dom Andra


Collan: Tiden

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives