Festivalen

31/10-1/11 – 08 Uddevallakassettfestivalen


Uddevallakassettfestivalen 2008 blev en stor och mäktig succé. Sinande ölkranar och musik av alla dess slag! När Stures Dansorkesters gungande toner tog slut sent på lördagskvällen stod både artister, publik, krogägare och arrangör med ett stort leende på läpparna. Vilken helg det blev. Tänk att musik kan sprida sådan glädje. I år hade vi artister från Australien,Tyskland och Tjeckien, vi hade artister från vår vackra huvudstad Stockholm och västkustens stolthet Göteborg. Det var band från Trollhättan, Strömstad och inte minst från vår kära hemstad Uddevalla. Uddevallakassetten försöker att alltid ha som mål att lokala band ska få spela och att spridningen av musikstilar ska vara så stor som möjligt. På programmet 2008 fanns massor av visor, singer & songwriter, country, irländskt, rock, punk, pop, metal och inte minst reggae! Upplägget var nästintill perfekt. The Tangerees öppnaden festivalen med 60’tals doftande garagerock och sedan rullade fredagskvällen på i ett intensivt tempo där The Junkies gjorde sin allra bästa konsert, The Movers var elektriska och The Bends fullständigt lysande. Maid fick igång publiken ordentligt, Bonny & Clyde bjöd på vacker pop osv osv. Lördagen öppnades med visor av Hanssom DeLigh följt av countrytoner av Little Green, sväning irländskt av Jighouse bara för att nämna något. På lilla scenen var Holmen, Collan mfl gudomligt bra! Publiken kunde välja mellan de elektriska banden på lördagskvällen eller vackra visor på lilla scenen. On Parole var makalöst bra, Topper likaså! Mike Wilde från Sydney Australien trollband publiken innan det exploderade med Troublemakers. Men…höjdpunkten för alla, gamla som unga var Stures Dansorkester, hela Mortens krog gungade till deras reggaetoner, fullständigt lysande, jag rös oj oj oj! Vad hittar vi då i anteckningsboken? Ja, det Tjeckiska punkbandet Zatrest blev utslängda, vakten berättade att han flera gånger sagt till ena killen att ta av sig jackan. Det var bara ett problem, dom var tjecker och talade vare sig svenska eller engelska! Alla känner vi ju till hur vild Gidlöf kan vara och kanske är det därför ingen som blev förvånad över att även han slängdes ut!? (OBS! ironi, finns det någon snällare?) Nåväl…2000 pers och inget värre hände, fasen det här gick ju riktigt bra. Hm dags att börja planera inför nästa år. Reggae är här för att stanna och kanske lite mer, vi får se?! Har en hel del idéer! P.S Har ni bilder eller videos från festivalen så skicka gärna länk om ni har lagt ut något. Varmt tack till alla artister, publik, Mortens krog, Sari, Gunilla, Anja, Rolle, Henrik.

Lars Wallin

För fler bilder se: http://www.myspace.com/uddevallakassetten
http://www.mortenskrog.se
http://www.carlssonfoto.se/uddevallakassetten2008
http://www.myspace.com/elisahelea

Fredag 31 okt17.30: DJ
18.05: The Tangerees
18.40: Incoma
19.15: Mäbe
19.50: The Junkies
20.30: Rawhide
21.15: MAID
22.00: The Movers
22.45: Bonnie and Clyde
23.30: The Bends
24.15: The Fume
24.55: The Oswald Great Story

Lördag 1 nov
13.00: DJ
13.05 Hanssom Delight
13.45 Little Green (GBG)
14.30: Jighouse
15.15 Jacques Labouchere (GBG)
15.55: Fattijons
16.35: Stone AD
17.20: Blackbush
18.00: TV Eye (Linköping)
18.40: Aggressive Chill(Strömstad)
19.20: The Rumble (GBG)
20.00: Zatrest (Czech Republic)
20.45: On Parole (Göteborg)
21.30: Topper (Stockholm)
22.15: Bionic Angel (Tyskland)
23.10: Troublemakers
24.00: Stures Dansorkester (Svenska Akademien)
Lördag 1 nov
Lilla scenen
15.00: Dr Sträng
15.35: Tommy Ask
16.20: Magnus Holmén
17.05: Lars Wallin & TribeLars
17.50: Henrik Linden (GBG)
18.35: Nils Katt (GBG)
19.20: Orkestern (Stockholm)
20.05: Ida Redig (GBG)
20.50: Chanel Blanche (Stockholm)
21.35: Collan (GBG)
22.15: Mike Wilde (Australien)

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: