UK-Club

20/4 -08 Nine Nine Nine / 999 (UK) mfl


20/4 -08 Nine Nine Nine / 999 (UK) + Dog Toys, Troublemakers, Miss 45, The Junkies, The Movers,
999, ett av världens största punkband på besök i Uddevalla! Uddevallakassettclub bjöd på sitt starkaste starfält hittills vad det gäller artister denna aprilkväll. På scen stod först uddevallabandet The Junkies, som bjöd på en så bra spelning att deras skivor sålde slut innan spelningen var över. Att dom dessutom smet iväg och hämtade en extrastärkare så att gästerna från london kunde soundchecka gör dom till hjältar och förtjänta av dryck varje gång ni ser dom! Nästa band på scenen var högsäter/uddevallas garagekungar The Movers, hur bra som helst. Miss 45 hade rest ända från Stockholm för att bjuda (bokstavligt talat, då de betalade för bensinen själva) uddevallaborna på rock’n roll, beställ deras skiva omgående! Ännu ett gäng reste från huvudstaden i samma ärende och på samma vis, helt gratis kom Dog Toys för att underhålla,i bandet fanns medlemmar från bland annat Weeping Willows, sanslöst bra spelning. Som om inte detta var nog tog sig ett av sveriges, ja skandinaviens största punkband Troublemakers upp till Uddevalla för lite party och livemusik, även de bjöd uddevallaborna på sin spelning. Uddevallakassettclub coh Mortens Krog börjar bli ett välkänt begrepp landet runt.

Kvällens huvudakt 999 hade rest ända från London och Newcastle för en enda spelning, den i Uddevalla. Helt galet egentligen, vem kunde ana detta när jag för 30 år sedan lyfte upp deras debutplatta ur skivhyllan. Tyvärr ställdes deras spelning i Göteborg in pga dubbelbokning, men det gjorde ju ingenting för oss i Uddevalla, 999 lirade istället för på Henriksberg hemma i vardagsrummet på lördagskvällen!
Herregud i ett virrvarr av ölflaskor, vinglas och instrument framfördes klassiker som Nasty Nasty, Homicide mm Givetvis fick bandet vandra runt på guidad tur i lilla Uddevalla, det blev strandpromenad, fika på torget osv.

999 var hur jävla bra som helst på Mortens Krog. Att de dessutom var trevliga som fan, kändes som vi känt varandra hela livet gjorde inte saken sämre. Bandet var med på både förfest och den ruggiga efterfesten hos kung Kongstad, en fest som varade tills solen gick upp!

GT hade helsida dagen innan spelningen, och helsida med recension dagen efter, Bohusläningen skrev ett reportage innan, Radio Väst tipsade om spelningen och affischer hängde uppe och myspace användes flitigt i marknadsföringen. Ni som inte orkade ta er dit, ni missade en jävligt bra spelning med en massa sköna band.About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: