UK-Club

12/3 -08 Chris Bailey (The Saints) mfl

12/3 -08 Chris Bailey (The Saints), The Nunnery, The Thunderbirds, Lars Wallin & The TribeLars
Chris Bailey live på Uddevallakassettclub, Mortens Krog! För alla oss som älskar The Saints och C.Baileys solomusik så var det rena julafton när punklegenden från Australien nu återigen gästade lilla Uddevalla. Helt osant egentligen, först Debaser i Stockholm, sedan Sticky Fingers i GBG och KB i Malmö, klassiska rockklubbar i Sverige, och sedan mitt i allt ihop Uddevallakassettclub på Mortens, fantastiskt! Kanske önskar man att fler förstod hur stort det är och hur förbannat bra musiken är. Tänk alla uddevallabor som dyrkar The Hives, Sahara Hotnights och Kent, tänk om ni visste att The Hives jus faktiskt spelat in en Saints låt “Lost & Found”, vore det inte kul att se originalet? Sahara Hotnights lirar ofta The Saints låtar live, på Peace & Love öppnade Maria extranumret med följade ord, “Chris Bailey är en grym låtskrivare” varpå de körde igång med “Grain of sand”, och jag lovar Kent killarna har The Saints i sin skivsamling, var så säker. Vet inte vart jag vill komma med detta, men 2000 betalande på Kent och 48 på Chris Bailey!? Fast skit samma det blev en fantastisk kväll som öppnades av undertecknad och TribeLars, Otto, Daniel och Peter Hansson. The Thunderbirds frontat av Doffe bjöd på grym rock’n roll och visst var det stort för detta Radio Birdman fan att få möta antagonisternas frontman från då det begav sig. The Nunnery med medlemmar från norska Backstreet Girls, svenska P-nissarna, Attentat, Troublemakers mfl var ruggigt bra, kolla in videoklippet. Martin H-son hade åkt från Oslo bara för att få medverka, och för att till sin stora glädje banka trummor i I’m stranded! Crippa, Mikalea, Veronica, Modig och H-son var svinbra! ca 22.00 öpnnade Chris Bailey sin soloshow med “Blue suede shoes”, vilken röst oj oj oj! Tror inte att många kände till det men under låten “Mirror” så smög Chris in låten “Playboy of the western world” en låt han egenltigen inte klarar att spela live, då sorgen efter förlusten från en av hans närmaste vänner, och som låten handlar om är för tung, vem vännen är? Michael Hutchence sångaren i INXS, och ni kan kanske gissa till vem han sjöng låten denna kväll! Efter ett bejublat soloframträdande klev så The Local Saints på scenen bestående av Magnus Johansson, Sonny Eskilsson och Larre karlsson, underteckand var med och sjöng duett i öppningen “lost & found”, hur kul som helst. The Local Saints larmade på i klassiker som “No time”, Demolition girl”, “New centre of the universe”. Halva scenen fylldes av gäster då det var dags för “I’m stranded”, i kören fanns Wallin, Tompa Ask, Mikaela, Peter Hansson, Elisabet mfl.
Tack alla som kom, tack TribeLars, The Thunderbirds, The Nunnery, Mortens, tack publiken!

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: