UK-Club

24/6 -09 College Fall (Aus) mfl

College Fall + Lars Wallin & The TribeLars 2009-06-24
Det är märkligt på vilket sätt man möter nya vänner, i det här fallet Jodie Bartlett och Glenn Musto från Perth i Australien. Tillsammans med Simon bildar de gruppen College Fall, en grupp som jag av en slump mötte i Århus, Danmark den 13 juli. Vi var båda inbjudna att uppträda i samband med utställningen Sculptures by the sea. Jag tyckte att deras konsert var hur bra som helst, och när de berättade att de var på väg till Finland via Sverige kändes det självklart att bjuda in dem till Uddevalla för en exklusiv konsert (Den enda och första i Sverige för College Fall). Efter ett samtal till Mortens så var saken klar, scen och datum spikat. Jodie och Glenn fick med hjälp av Kongstad inta det Wallinska hemmet på egen hand, vi var på turné i Tjeckien. Det jag redan visste bekräftades med råge, Glenn och Jodie var hur underbara som helst, världens snällaste människor. Vi hade hur kul som helst tillsammans, middagar på innergården, bad i skeppsviken, krogrundor, festivalbesök (West coast riot) men sist men inte minst, konsert på Mortens Krog. Hanssom DeLight öppnade kvällen följt av Lars Wallin & The TribeLars, därefter var det dags för College Fall. Först förstod publiken knappt vad de var med om, vänta nu, det här är ju inget cover/trubadurgäng, men…my god vad bra de är. Jag får gåshud mumlade servitrisen Hanna, halvvägs in i första låten inser alla närvarande att de bevittnar något alldeles magiskt bra. Vilken konsert det blev! College Falla spelade båda sina skivor rakt igenom men publiken ville ha mer så det bjöds även på fantastiska covers, bla Rage against the machines klassiker “Killing in the name”, Paul Kelly “To her door” och sedan till Sari’s stora lycka INXS “Don’t change”. Efter konserten såldes det skivor på löpande band, Mortens Krog plockade fram champagnen. Uddevallakassetten står upp och applåderar *****
Lars Wallin
Uddevallakassetten

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: