UK-Club

30/4 -09 I Mitt Garage: Crucified Barbara mfl

I Mitt Garage 2009-04-30

DJ Aldeborn, The Oswald Great Story, The Thunderbirds, Sinicess, The Modern Art, The Cleanstream Company, Crucified Barbara

Jävlar vilken fest det blev! Från 18.00 då den första kalla ölen hälldes upp till 06.00 då de sista dropparna av tjeckisk rom rann ner i halsen för att vara exakt. I Mitt Garage blev hur kul som helst och inleddes med legendaren Ulf Aldeborn som spisade vinylsinglar från lilla scenen. I publiken satt bla att Crucifide Barbara tjejerna som till maten kunde avnjuta musik från the swinging 60’s. 20.45 klev The Oswald Great Story upp på stora scenen för att sparka igång premiären av kassettens alldeles färska festival! Otacksam uppgift att kliva upp som etta, speciellt när solen vräker där ute, men är man etta så är man och då fyller man lokalen vad än klockan är, det var hur mycket folk som helst och T.O.G.S leverade på ett alldeles ljuvligt sätt, ruskigt bra! Vilken start! När sedan The Thunderbirds kliver på scenen och gör sin bästa spelning någonsins, herregud Doffe var som i trans, det var arenarock (positiv bemärkelse) han poserade, lirade, var överallt med ett leende som aldrig ville ta slut. Bandet hade publiken i sin hand från första till sista ackordet. Extra kul med tanke på att det var debutspelningen för nya gitarristen Rodin och Matilda på keyboard! Nästa band var Sinicess från Göteborg som bjöd på skramlig garagerock alá The Cramps, ruffigt, svängingt och coolt! Från Örebro kom de stiliga herrarna i The Modern Art. Erik och gänget fick Mortens att koka med sin fantastiska pop/rock al’a The Kinks, The Strokes, The Jam mfl. Aldemark och Putte skrek BÄST! Och nig fan var det bra! Att dom var ena hejare på efterfest skulle det visa sig några timmar senare! The Cleanstream Company från Fagersta, jo det är därifrån The Hives kommer, lyfte stämningen ännu ett hack med sin dansanta rock,ska, pop, punk! Visst finns det spår av The Hives i deras musik, kanske inte så konstigt när de haft Howling Pelle som musiklärare (Och efterfestlärare?), ruskigt bra! 24.45 var det så dags för kvällen huvudakt, Crucified Barbara, jävlar vilka coola tjejer, som dom leverade, tight så in i helvete och poser, headbanging, attityd, pang på! Det var ett ruskigt tryck framför scenen. Alldeles underbar avslutning på festivalen och öronen tjuter fortfarande! Tack alla band, publiken och Mortens. En grym kväll! Jo just det sen var vi på efterfest som pågick till gryningen, det spelades skivor, livemusik, dansades i ring, dracks och surfades mm mm kul som fan! Kaffet smakade väldigt gott i Margretegärdeparken dit vi traditionsenligt tog oss morgonen därpå! Här nedad kan du uppleva festivalen igen, bilder och videos till er alla från

Lars Wallin
Uddevallakassetten


 


 


 


About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: