UK-Club

28/7 -09 Shellie Morris (Aus) mfl

28/7 -09 Shellie Morris (Aus) Shellie Morris + Releaseparty med Lars Wallin & The TribeLars

Shellie Morris med sin kompis Jade Worland på besök från Darwin, Australien och releaseparty Lars Wallin & The TribeLars nya skiva “Act now!” samma kväll! Vilken kväll, och vilka dagar det blev tillsammans med våra långväga gäster. Det var sommaren 2001 som jag för första gången mötte Shellie, hon spelade på en liten utomhusfestival på Browns Mart i Darwin. Vi hade precis kommit tillbaks efter en vecka i bushen tillsammans med aboriginer, här satt vi i den svalkande kvällskylan och avnjöt en kall VB när Shellie klev på scenen. Jag blev precis som alla andra i publiken helt såld, vilken röst och vilka låtar. Sedan dess har jag träffat Shellie så fort jag varit i Darwin. Jag hade 2006 möjligheten att erbjuda henne sin första “Overseas-spelning” då jag bjöd henne till Sverige för konsert i Uddevalla samt i Stockholm där hom även framträdde i TV4-Nyhetsmorgon. Shellies karriär har skjutit igång ordentligt hemma i Australien. Hon har uppträtt 5 gånger i Sydney Opera House, hon har uppträtt med Melbourne Symphonic Orhestra. festivaler, klubbar mm. 2008 uppträdde hon på WOMAD-festivalen i England tillsammans med Black Armband Band, en grupp med ca 25 olika artister med koppling till den aboriginska kulturen.

Gruppen uppträdde även i år på WOMAD i England vilket gav Shellie en möjlighet att sätta sig på planet för en snabbvisit till Sverige och Uddevalla. Vi mötte Shellie och hennes väninna Jade Worland på Landvetter sent på måndagskvällen, fantastiskt kul att ses igen! Hemma på Asplundsgatan blev det lite vin och ost och tid att umgås, härligt med besök från andra sidan jordklotet. På tisdagen blev det en ordentlig turistresa i Uddevalla. Vi inledde med ett besök på sjukhuset där balkongerna bjuder på en svindlande utsikt över vår lilla stad. Det blev besök på snäckskalsbankarna, extra kul då Shellis smeknamn är Snäckan. Vi promenerade på strandpromenaden, fikade på Café Snäckan på Gustavsberg, tjejerna fick även besöka Torp för lite shopping innan det var dags för middag där hemma. Kvällen på Mortens blev för egen del något alldeles extra då det förutom konsert med Shellie Morris även var releaseparty för vår nya skiva “Act now!”, förbaskat kul att det kom så mycket folk också! Kändes som om alla var där! Lars Wallin & The TribeLars inledde kvällen med konsert innan det var dags för skivförsäljning och signering. Därefter var det dags för Shellie Morris som återigen trollband publiken med sina berättelser och sånger, fantastiskt bra. Jag fick gästspela med Shellie med didjeridu på låten “Big rain” fantastiskt kul, vilken ära! Peter Hansson från TribeLars gästade med sin bas på den underbart vackra låten “Swept away”. Jag tror att alla var Swept away denna kväll, Swept away av kärlek och värme!

Shellie Morris & Lars Wallin: Big rain
Lars Wallin & The TribeLars: Beautiful people

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: