Artiklar/Arkiv

The Hellacopters farväl 25/10 -08

dsc00174

The Hellacopters
Wallin
2008-10-25

Tack The Hellacopters för musiken, festerna och glädjen!

Vilken helg det blev, så mycket känslor, gäldje, sorg, tårar och skratt. Redan kl 10.30 på förmiddagen lördag den 25 okt stod vi på trappan till Debaser Medis. En annorlunda och lite märklig syn när hela sveriges rockelit skulle prickas av på den exklusiva gästlistan bestående av 900 pers, vänner och familj. Kl 11.00 var det smockfullt i baren, Uddevallakassetten trängdes med bla Sahara Hotnights, Mando Diao, Docent Död, Stefan Sundström, Soundtrack of our lives, The Nomads, Infinite Mass, Jonas Åkerlund, Petter, Stevie Klasson, KENT, Backyard Babies mfl mfl Ingen ville missa The Hellacopters avsked, och vilket avsked det blev. Det låg en nerv och laddning över hela Debaser, The Hellacopters var ruggigt bra. Nicke och Dala gjorde sina patenterade ostbågeposer hårdare än någonsin. Taket höll på att lyfta när Dregen gästa sitt gamla band i “Giot ot get some action”! Vilken fantastisk spelning, rock’n roll! Efter spelningen snackade kassetter med Kennys mamma (granne med vår värd i midsommarkransen), Robbans (trummis) föräldrar från Edsbyn, gamla polare mfl mfl. Alla hade vi en sak gemensamt, vi hade upplevt något historiskt, vi var chockade, tagna, glada och ledsna. Fan, nu är det slut..

Eller ok lite till återstod, de allra flesta i publiken, ja till och med bandet drog ner till Debaser Slussen för att kolla in The Nomads, Robots mfl, detta alltså på lördag eftermiddag. Och festen fortsatte! Efter det att Debaser tillfälligt stängt på eftermiddagen, blev det barbesök på Kafe 44 och Carmen innan vi klev in på Debaser igen, här kollade vi in Hellacopters spelning som sändes via MySpace, en spelning som fick brytas under sista låten på grund av att någon dåre slängde en öl mitt i mixerbordet varpå det blev kortslutning och Nicke fick en stöt! Galet! The Nomads klev på scenen och festen fortsatte… länge..länge… Väl hemma på västkusten söndag kväll blev till att bänka sig framför datorn för att ta del av den absolut sista spelningen, fruktansvärt bra, och återigen en liten tår i ögat. Uddevallakassetten och undertecknad står upp och hyllar The Hellacopters, tack för all musik, tack för en magisk helg, tack för sms blott 5 min efter spelningen på söndagskvällen. Tack som fan….

Rock’n roll is dead (And we do care)

Lars Wallin

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: