Artiklar/Arkiv

Uddevalla turistguide 31/5 2006

Uddevalla turistguide 2006-05-31
Är du turist och ska besöka Uddevalla för första gången? Känn dig varmt välkommen och låt Uddevallakassetten guida dig genom staden, vi hoppas att du ska trivas och via vår hjälp få ut det mesta av ditt besök i vår vackra stad. I hjärtat av staden som är över 5oo år gammal finner du den vackra Kungsgatan. Du kan lungt strosa omkring på gågatan som kantas av spännande och öde lokaler.

  
1. Stängt 2. Stängt 3. Stängt

  
1. Stängt 2. Stängt 3. Stängt

  
1. Stängt 2. Stängt 3. Stängt

Är du intresserad av spännande arkitektur så har du kommit till rätt stad. Uddevalla är känd för sina vackra byggnader i de centrala delarna av staden.

  
1.McDonalds 2. Gallionen 3. Willys, alla i gamla och anrika – 60 tals byggnader som sätter prägel på staden.

Intill Kungsgatan finns mysiga gränder att flanera i. I parkerna möter du de lokala A-lagarna som gärna bjuder på en vits! Missa inte det mysiga Kochs Gränd.

  
1.Nästan som i gamla stan, 2. A- lagarna, 3. kocksgränd

Kommer ni med båt så kantas det vackra hamninloppet av vägskyltar på ena sidan samt en reningsverk på det andra. Kommunens förråd med skyltar matchar nästan Sydneys Operahus, här finns skyltar med “Herr Gåman”, “Enkelriktat” och till och med “Varning för älg”, kanske den skylt som de tyska turisterna tycker är den mest spännande.

  
1.Båthamnen med spännande skyltar, 2. Närbild, 3. Reningsverket

Förr i tiden reste kungligheter och adeln till det vackra Gustavsberg för bad och sol. I år är dock alla vägar dit stängda i samband med turistsäsongen, Oddebollen och junicupen!!

Återigen, varmt välkommen till Uddevalla. Förhoppningsvis hinner man få färdigt det nya sopbränningsverket till nästa år, har vi tur sprids en härlig doft av ägg över staden. Vi är väldigt avundsjuka på Båberg. Synd bara att det inte hamnade vid vattenbrynet så att turisterna, det vill säga du och din familj skulle kunna få syn på det direkt. Men det kommer säkert att gå bussar till det vackra industriområdet Kuröd.

—————————————————————————————————

Faktaruta:
Uddevalla har brunnit ner två gånger och är idag känd för sin ödeläggelse. När naturen inte gjort sitt har de lokala politikerna tillsammans med näringsidkare om och om igen kämpat hårt för att få till stånd nedläggning av bland annat det anrika Varvet där över 4ooo tusen arbetade, Volvo lades ner, liksom Etri Fönster, Abba, Scan, ja listan kan göras lång. Även regementet I17 har lagts ned. Idrottstaden Uddevalla? Med hjälp av kraftigt inkompetenta styrelser har man lyckats få ner både Oddevold som låg i fotbollsallsvenskan samt Kroppskultur som låg i handbollens elitserie till motionsserierna (De lägsta).
Givetvis finns det ingen musikscen för jazz, blues och rockföreningarna. Missa inte den fina skulpturen (Apburen) i rondellen mitt i stan, den politiker som köpte in den kan vara lika stolt som Uddevallaborna är över detta vackra stålskelett. I sommar satsar staden på festival där man bjudit in de hyllade och kanske rent av nyskapande artisterna Rednex och Poodles, en fantastisk satsning! Det kommer även att serveras öl i plastmuggar. Har ni köpt nya regnkläder så är Uddevalla staden för er, här regnar nästan jämt! Glädjande nog så arbetas det just nu hårt med att få till stånd en nedläggning av först akuten och därefter hela sjukhuset. Just det HM stänger inom kort sin butik i centrum!

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives