Artiklar/Arkiv

Körpehölsfestivalen 30 år! Vilket jubileum det blev!

Körpehölsfestivalen 30 år! Vilket jubileum det blev!

2009-05-31 Solen sken från en klarblå himmel, gräset var grönt, träden i blom och fåglarna sjöng! Vilken inramning, och vilket jubileum det blev för MF Adrian och deras Körpehölsfestivalen. Gissar att publikrekordet slogs med råge, har personligen aldrig sett så mycket folk på festivalen, och jag har nog var på de allra flesta. Nåväl, kul som fan. Känns lite som om festivalen börjar redan nere på stan, där folk börjar sin vandring med kassar och picknickkorgar mot det gamla regementsområdet I17. Tror faktiskt att jag såg alla banden denna festival, först ut var Dirty Distortion, unga punks som förde tankarna till gamla hederliga The Hard-ons med sin mix av Punk/metal. Därefter följdes ungefär samma mönster, tillbaks till picknickkorgen och filten, ett glas rött, lite mat, kanske en öl sedan ner till lilla scenen för att kolla nästa band. Tillbaks för mer vin, öl och vidare till stora scenen. Fantastiskt kul, så mycket folk, så mycket bra musik. Stora 14.00 Dirty Distortion Lilla 14.30 Senseless Act Stora 15.15 The Tangerees Lilla 16.00 Hellennium Stora 16.30 Sterile Hermaphrodite Lilla 17.15 The Divine Baze Orchestra Stora 18.00 Stone AD Lilla 18.45 Breakdown Stora 19.30 Leopard Ladys Lilla 20.15 Psycho Therapy Stora 21.00 Bombshell Lilla 21.45 Terror Pop Stora 22.30 Brutal Division Lilla 23.15 Grief of Emerald. Fast det måste sägas att även om det bjuds på en massa bra musik så är själva festivalhänget i den vackra parken en lika stor upplevelse. Körpehölsfestivalen måste vara en av Sveriges vackraste festivaler. Inramningen med alla picknickande gäster var magisk. En trevlig och gemytlig festival! Om jag hade några favoritmusikupplevelser? Tyckte att Stone AD gjorde en riktigt bra konsert, Berne är skapad till att fronta band. Sterile Hermaphrodite var bra, och släpper skiva idag!? En dag efter festivalen *skrattar* Psycho Therapy var kul, speciellt Sheena is a punkrocker och den allsång som uppstod. Terror Pop var bra även om det blott var ett tiotal i publiken, resten låg på gräsmattan utanför. http://www.korpeholsfestivalen.se/ Tack MF Adrian och varmt grattis på 30 års jubileumet! Vi syns nästa år!

Uddevallakassetten
Lars Wallin

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: