Artiklar/Arkiv

Thåström – stå aldrig still. Bokrecension

“En bok om Thåström” står det på omslaget. Kanske borde det istället stått “Intervjuer med Thåström”?
Samlade intervjuer som tillsammans blir en bok. Vanligtvis när det skrivs en bok om någon artist har ju författaren följt artisten i fråga, kanske under många år, intervjuat både honom/henne och folk i omgivningen. Det Staffan Björkman har gjort är att samla på sig i princip varenda intervju Thåström gjort ända sedan The Haters/Ebba Grön startade. Intervjuer från både fanzines, musiktidningar och dagstidningar. En fantastisk kulturgärning, och från att först ha varit tveksam så sträckläste jag i princip hela boken från pärm till pärm. Det är sammantaget en fantastisk överblick och insyns man får i artisten Thåströms liv. Han håller hårt på det privata även om en hel del, även här sammantaget sett avslöjar sådant man inte alls kände till. Boken tar sitt avstamp ute i Rågsved, vi får följa hela Ebba Gröns era, Rymdimperiet, Imperiet. Amsterdam flytten och Peace, Love & Pittbulls, flytten till Köpenhamn. Solokarriär mm mm. Gillar man Thåström så är boken en guldgruva som Uddevallakassetten rekommenderar varmt.

Redaktör: Staffan Björkman
Bibliografisk person: Joakim Thåström
Formgivare: Anders Avehall
Förlag: Reverb
Bandtyp: Häftad
Språk: Svenska Utgiven: 201002
Antal sidor: 448
Upplaga: 1, Vikt i gram: 447
ISBN10: 9185697249

ISBN13: 9789185697243

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: