Skivrecensioner

Dundertåget: Dom feta åren är förbi


5 KASSETTER I BETYG *****

Dundertåget: Dom feta åren är förbi
Att leverera en ruggigt stark uppföljare (Den svåra andra plattan) som inte bara vibrerar av 70’tals rock utan även innehåller en analys av ett Sverige år 2010 gör Dundertåget till… fan trot, ett av Sveriges viktigaste band just nu. Musiken går i moll precis som texterna och dagens samhälle, det är dock musik som får en att resa sig upp, knyta näven och bjuda upp till både kamp och dans! Musiken är en orgie i riff och melodislingor ala Nationalteatern, Thin Lizzy och inte minst The Hellacopters. Fan varenda låt är stark, både vad det gäller text och musik.
Personliga favoriter “Förvånad, hånad och kränkt”, “Bara till besvär”, “Vingars brus”.
1. Här har vi allt som du behöver 2. Den enda här som inte är unik 3. Vingars brus 4. Förvånad hånad och kränkt 5. Dom feta åren är förbi 6. Gör om gör rätt 7. Dårarnas tid 8. Människa eller svin 9. Bara till besvär 10. Full kalabalik

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: