Klubb Eko 2010

2/9 -10 Sea Lion, Fairtrade och Jack & The Wild Horses live på Klubb Eko. Krav på rättvisa lockade storpublik!

2/9 -10 Premiärkvällen för Uddevallakassettens nya klubb, Klubb Eko lockade storpublik.

Den stora uppslutningen visade med all tydlighet att Uddevallaborna vill ha ekologisk och rättvisemärkt mat och dryck till spännande föreläsningar och livemusik. Det här blev en kväll när alla var där, i publiken fanns inte bara miljöprofiler, så gott som alla uddevallas musiker var glädjande nog på plats. Linn Osteberg aka Sea Lion med bakgrund i såväl Melbourne som Uddevallabo, numera Göteborg inledde kvällen. Sea Lion var om ni tillåter “Hegerfors skämtet” något av ett eko från 60’talet, fantastisk finstämd singer & songwriter pop med melodier och inte minst en röst att trollbindas till. Lovorden haglade över Linn efter konserten, “Det bästa jag sett här någonsin” hävdade en av stamgästerna. I den lilla pausen kunde publiken lyssna på Blue King Browns nya skiva, en grupp vars budskap passade väl in denna kväll. Maten som serverades var ekologisk pasta med KRAV rotfrukter. Det KRAV och Fairtrademärkta rödvinet Raza sålde slut, fantastiskt kul. Även det vita vinet Ecologica, även det KRAV och Fairtrademärkt sålde väl, precis som Falcons ekologiska öl. På menyn fanns även ekologiska chips, Ubuntu (Fairtrade cola) samt KRAV och Fairtrademärkt Kaffe och Te. Maria Alexandersson och Pia Svensson från Uddevalla Kommun berättade om Fairtrade och Uddevalla som Fairtrade City. Publiken kunde även tävla genom att svara på 3 frågor om Mortens Krog. Vinnaren blev Anki Persson som svarade rätt 1. Vad heter Mortens Krogs husband: Skin Tight. 2. Vilka dagar har Mortens öppet: Ons – Sön. 3 Vilka 4 avdelningar finns på Mortens?: Restaurang/Pub, Stora scenen, pianobaren, nattklubben. Grattis Anki!. Jack & The Wild Horse avslutade kvällen med en fantastiskt stark konsert, den bästa jag sett hittills med horses… Varmt tack till den stora publiken, ni gjorde en insats inte bara för Uddevallas kulturliv, ni gjorde en insats för en bättre värld, för arbetarna på fälten i U-länder, för miljön, för vårt hem moder jord! Tack Mortens Krog, varmt tack och kram till föreläsarna och artisterna Pia, Maria, Sea Lion och Jack & The Wild Horses.

En bra dag i Uddevalla

Lars Wallin
Ordförande Kulturföreningen Uddevallakassetten

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: