Festivalen

3-5 nov -11 UddevallaKassettFestivalen

Jag upplevde några av mina starkaste ögonblick på länge i samband med årets festival. Ett av dessa var när jag kl 14.30 på lördagseftermiddagen satt i en panel bestående av, Uddevallas musikarrangörer. MF Adrian, Bluesföreningen, MFM Live, Hvitfelt, Musikhuset och Sensus. Vi pratade om Körpehölafestivalen, Bluefestivalen mm. Fick gåshud av kraften och vad dessa människor idéellt skapar tillsammans. Helt underbart. Fick även ett inre lyckorus motsvarande ett gott Amarone-vin när Horisont, som faktiskt ganska få kände innan till slog knock out på publiken, fy fan vad bra! Befann mig sedan i ett totalt lyckorus när ATTENTAT fyllde Mortens till bristningsgränsen och fick publiken att sjunga med i Operahuset. Där och då uppstod det som man sliter och kämpar för när planeringen av festivalen genomförs, där kom belöningen och kraften för alla timmar och dagar man lagt ned i arbete! Artisten och publiken tillsammans i ren lycka, glädje och fest! Daniel Norgrens “Moonshine got me”, herregud vad bra, och återigen, där och då leenden och värme från artisten och publiken, allt blev ett!

Det känns som om vi har någonting stort på gång. Kulturföreningen Uddevallakassetten har tack vare nya krafter i föreningen lyft en nivå. Andreas Nilsson, Ellinor Hermansson, Jenny Qvick, Anya Wrigman, Lars Kongstad, Pia Svanberg är namnen förutom mig själv som såg till att festivalen blev vad den blev och att vi 2011 fick Uddevalla Kommuns kulturpris! Vi kommer att stärka vår styrelse med ytterligare något namn inför jubileumsåret. Ett år alla musikintresserade kan se fram emot.

Totalt hade vi 25 artister/band inbokade. Vi inledde på torsdagen med ett akustiskt program där Niclas Frisk Chinatown var huvudakt (Deras avslutning “Stone me in to the groove” var magiskt bra). Övriga artister på premiärdagen var Peter Netskar, Eddie Wheeler, Ms Henrik, Christoffer Berg, Daniella Kruth och Old Kerry McKee bjöd alla på underbara konserter.

Fredagskvällen inleddes med Mördad Av Dödens premiärspelning, följt av Void, Locusta Murders, Rawhide, Colours That Collide, Horisont och Attentat. Tänk så mycket bra musik det finns i Uddevalla, missade personligen några av spelningarna men fick rapporter om ett mycket starkt Rawhide, tungt Locusta Murders. Såg Colours That Collide mäktiga konsert.

Lördagens konserter inleddes av K. Roam, Kungens Knektar, Vivid Recollection, BFM, The Cat Killers, Dying For Some Action, Transwagon, Sterile Hermaphrodite, Tysta Mari, Daniel Norgren. K. hade den otacksamma uppgifterna att öppna för bakfulla och trötta festivalgäster, men som dom gjorde det, fullt ställ och en kanonkonsert! Roam körde på precis som Knektarna fullt ös som skakade igång publiken. Vivid Recollection gjorde en väldigt stark spelning och har växt enormt, deras frontansikte Sarah Klang har en röst och känsla som kommer att ta gruppen långt. BFM från Hedekas fick med sin boogie rock igång både fötter och huvuden på publiken, skönt gung! The Cat Killers som gästade kassetten för första gången var jäkligt bra, var mycket imponerad av både musik och utspel. På tal om det…Dying For Some Action, jävlar vad dom har gått framåt, där bak pumpar Uddevallas kanske coolaste basist (Peter jag älskar dig;) Niclas tillsammans med Alexander på trummor fram ett tight och tungt komp till fronten där vi attackeras av en explosion! En explosion bestående av Stefan på gitarr, Emelie på sång och Ellinor, gitarr. Attityden är F**k you och rock’n roll där alla har hittat sina roller och rörelsemönster, stencoolt! Inte blev det sämre av att legendariske hårdrocks Pelle gästade och sjöng. Transwagon bjöd på en grym konsert, fantastiska låtar och en frontman i Tobbe som är helt briljant! Underbara Sterile Hermaphrodite var som vanligt knäckande bra och givetvis vackrare än någonsin, se bilderna! Tysta Mari bjöd på skön punk som fick mig att kliva upp på en stol och skråla med i “Blå nätter”! Festivalen bjöds sedan på en magisk avslutning med Daniel Norgren, herregud vad bra! Fullsmockat Mortens, fatölen slut, alla står och gungar, vilken underbar minnesbild att ta med sig.

Tack artisterna, publiken, Icke, ljudteknikerna, Sensus, Kultur i Väst.

Tack Andreas Nilsson, Ellinor Hermansson, Anya Wrigman, Lars Kongstad, Jenny Qvick, Pia Svanberg.

Tack Mortens Krog som gör det hela möjligt.

Lars Wallin
Kulturföreningen Uddevallakassetten

p.s Ni hitta fler videos på youtube.com/uddevallakassetten samt bilder på facebook.com/uddevallakassetten
UddevallaKassettFestivalen 3- 5 nov 2011

Torsdag 3 nov

18.00: Förfest (Baren vån 1)

19.30: Peter Netskar (Stora scenen)

20.00: Eddie Wheeler (Stora scenen)

20.30: Ms. Henrik (Stora scenen)

21.15: Christoffer Berg (Stora scenen)

22.00: Daniella Kruth (Stora scenen)

22.45: Old Kery McKee (Stora scenen)

23.30: Niclas Frisk Chinatown Acoustic Deli (Stora scenen)

Fredag 4 nov

18.00: Förfest (Baren vån 1)

19.15: Mördad av döden (Stora scenen)

20.00: VOID (Stora scenen)

20.45: Locusta murders (Stora scenen)

21.30: Rawhide (Stora scenen)

22.15: Colours That Collide (Stora scenen)

23.00: Horisont (Stora scenen)

24.00: Attentat (Stora scenen)

Lördag 5 nov

13.00: Musik-brunch/lunch (Restaurangen vån 1)

14.30: Panel/Föreläsning/Presentation av Musikföreningen Adrian & Club Adrian representerat av ordförande Ellinor Andersson. Uddevalla Bluesförening & Muddy’s The Blues Club representeras av ordförande Jan Gustafsson. Musikhuset representeras av ordförade Niclas Stahl. MFM Live representeras av ordförande Johan Havås. Kulturföreningen Uddevallakassettens representeras av ordförande Lars Wallin (Stora scenen)

15.30: Förfest (Stora scenen)

16.00: K.(Stora scenen)

17.00: Roam (Stora scenen)

17.45: Kungens Knektar (Stora scenen)

18.30: Vivid Recollection (Stora scenen)

19.15: BFM (Stora scenen)

20.00: The Cat Killers (Stora scenen)

20.45: Dying For Some Action (Stora scenen)

21.30: Transwagon (Stora scenen)

22.15: Sterile Hermaphrodite (Stora scenen)

23.00: Tysta Mari (Stora scenen)

24.00: Daniel Norgren (Stora scenen)

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Tre späckade dagar med alla sorters musik och artister – vi drar igång hösten 2011 - December 17, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: