Artiklar/Arkiv

Kulturföreningen Uddevallakassetten vill se Anslagstavlor


I drygt 15 år har Uddevallas föreningar haft önskemål om att det ska finnas anslagstavlor i Uddevalla. Anslagstavlor finns i 9 av 10 städer i Sverige, Göteborg, Stockholm, Lund, Helsingborg, Malmö, Uppsala etc etc. Anslagstavlor som informarerar dels de som bor och lever i staden, men även tillfälliga besökare, turister. Turister som besöker Uddevalla har inte en aning om vilka hemsidor de ev ska gå in på för att få information om ex konstutställningar, loppis eller musikevenemang. Turister och besökare har heller ingen aning om ev framtida appar som de kan gå in på. Att samla ALLA kulturevenemang på en och samma sida har varit en dröm för alla som håller på med hemsidor, det vore förstås drömmen, för då kunde man sälja annonsplatser etc. Men så enkelt är det inte, hundratals, kanske tusentals har försökt att bli just den exklusiva plats som alla besöker. Därför faller idén om en app som alternativ till en hederlig anslagstavla, därför faller idén om en hemsida istället för en hederlig anslagstavla. Turister och besökare som anländer låt oss säga en lördag eftermiddag kommer att strosa upp och ner längs Kungsgatan, ev i hamnområdet. Finns det då befintliga anslagstavlor som talar om att ikväll är det konstutställning, konsert så når man direkt ut med budskapet. Ingen turist, besökare kommer att i samband med att de strosar fram längs Uddevallas gator få för sig att leta efter eventuella appar, eller hemsidor. Kom igen, kan övriga Sverige hålla ordning på några anslagstavlor så kan Uddevalla. Som svar på vem som ska hålla ordning kan jag lugna politikerna med att det sköter sig själv. Anslagstavlorna kommer att uppdateras och hållas efter av de som annonserar och gör Uddevalla till en attraktivare stad både för oss som bor här och för besökare. Och kom ihåg, tecken på en levande stad lockar nya invånare, något att tänka på. Kulturföreningen Uddevallakassetten föreslår därför återigen, riv upp beslutet om att avslå medborgarförslaget som vi lämnat in. Installera anslagstavlor vid centralstationen, Kampenhof, Kungstorget och Margretegärdeparken.

This slideshow requires JavaScript.

Ordförande i Kulturföreningen Uddevallakassetten Lars Wallin

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: