Nyheter

13/8-11 Obsklassen till Uddevalla Folkmusikfestival

Kulturföreningen Uddevallakassetten presenterar Obsklassen från Göteborg som nu är klara för årets upplaga av Uddevalla Folkmusikfestival på Mortens Krog. Lördag 13 aug uppträder Obsklassen på Mortens Krog.
Obsklassen föddes ur vinterns skapande mörker 2009-2010. Låtskrivaren Majken Bodanski behövde sätta musik till sina tankar och texter, nedplottrade på papper och annat skrivbart material under många år. Tillsammans med V2, Keb, Stoffe och Disco Bob kunde deras samlade musikaliska kunskaper under några jam med tillhörande samkväm skapa det som idag är Obsklassen Std. Musiken till den törstige poetens lyrik skapas av ett minimalt trumset, spanska gitarrer och ett exotiskt slagverk som skapar en rytmisk blandning av festivalmelodier som bäst kan beskrivas som en munvig Cornelis möter Manu Chao i Brooklyn. Klappningar, körsång, känsla och kalas ackompanjerar en rapp och fräck lyrik som med brutal ärlighet och humoristisk fantasi inbjuder till en underhållande upplevelse.

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: