Nyheter

8/9-11 Den Stora Vilan (Gbg) på Klubb Eko!


Den Stora Vilan Foto: Thomas Asplund MOX

8/9-11 Den Stora Vilan (Gbg) på Klubb Eko!

Den Stora Vilan har sedan mitten av 2000-talet spelat, spelat och spelat. Bibliotek, svartklubbar, parker, gathörn, mc-klubbar och den där festivalen som Bo Anders från Träd Gräs och Stenar sätter upp… mitt ute i skogen är bara ett axplock av alla platser som de besökt. Debutalbumet är nyligt släppt på Mourningwood (hem åt bland annat Bombus) är inspelat hos Mattias Glavå (Broder Daniel och Håkan Hellström) och producerat av Dieter Schöön.

Om psykedelisk rock på svenska med influenser av amerikanska hjältar som Grateful Dead och Neil Young låter intressant så välkomna till Uddevallakassetten Klubb Eko på Mortens Krog 8/9!

http://www.myspace.com/denstoravilan
http://www.denstoravilan.se

“När Den Stora Vilan kommer upp i varv är de ett ruskigt bra liveband. Det kunde man skåda i Botaniska Trädgården på Valborg. På skiva är låtarna kortare och musiken skimrar inte lika mycket. Men jag gillar den rymliga produktionen på debutalbumet, som har en tydlig livekänsla, och Göteborgsbandet har en stark identitet, stöper nytt av svensk progg och amerikanska giganter som Grateful Dead och The Band. Sköna spacelåtar utan sång varvas med – mestadels – texter på svenska (en utspelar sig i Majorna), en dikt av Artur Lundkvist plockas upp från glömskan. Jag ser redan fram emot nästa kapitel.
PM Jönsson”
noje@gp.s

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: