Doc Lounge, Nyheter

11/4-12 Doc Lounge: Under African Skies, J. Qvick, Never Make It


11/4-12 Doc Lounge: Under African Skies, J. Qvick, Never Make It

Kulturföreningen Uddevallakassetten & Studiefrämjandet presenterar i samarbete Bohusläns Museum, Doc Lounge Uddevalla.

Doc Lounge är en klubb öppen för alla som älskar nya dokumentärer i världsklass, soft barhäng, mjuka soffor, mattor och kuddar, livemusik, …

Premiärkvällen består av filmen om Paul Simon och albumet Graceland? Under African Skies hade premiär på Sundance tidigare i år och möttes av jublande applåder. Vi tänker inte vara sämre vi. Soft musik presenteras av kvällens DJ: Jenny Qvick. Kvällens livemusik är Never Make It!

19.00 DJ Jenny Qvick
19.30 Never Make It
20.00 Under African Skies

“Paul Simon’s historic Graceland album sold millions of copies and united cultures, yet divided world opinion on the boundaries of art, politics, and commerce. On the occasion of the twenty-fifth anniversary of Graceland’s release, Simon returns to South Africa for a reunion concert that unearths the turbulent birth of the album. Despite its huge success as a popular fusion of American and African musical styles, Graceland spawned intense political crossfire. Simon was accused of breaking the United Nations’ cultural boycott of South Africa, which was designed to end apartheid.

Renowned filmmaker Joe Berlinger brilliantly intertwines both sides of a complex story as Simon revisits old ghosts and gains insights on his own musical journey. With the compelling perceptions of antiapartheid activists and music legends such as Quincy Jones, Harry Belafonte, Paul McCartney, and David Byrne, Under African Skies is both a buoyant chronicle of unparalleled artistic achievement and a profound rumination on the role of the artist in society. – D.C.”

Doc Lounge fokuserar på visning och distribution av dokumentärfilm. Doc Lounge föddes i Malmö 2006 som ett initiativ av dokumentärfilmaren Fredrik Gertten för att skapa en levande mötesplats för dokumentärfilm. Syftet var att visa att dokumentärfilm är en bred genre och att den potentiellt kan nå en stor publik. Målet är att visa kvalitetsdokumentärer, det bästa av nyproducerad svensk och internationell dokumentärfilm, lokala premiärer samt musikdokumentärer. Filmerna visas inte på biografer utan i bar eller restaurangmiljöer på kulturföreningar i lokaler med soffor, kuddar, levande ljus och cafébord.

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: