Nyheter

Uddevalla Centrumutveckling svarar: affischeringen har förfulat statskärnan

Uddevalla Centrumutveckling svarar: affischeringen har förfulat statskärnan

Titta på bilden ovan. Det är det här det handlar om, förfular kulturföreningarna staden med sina livsviktiga affischer, eller är det kanske Uddevalla Centrumutveckling som förfular centrum med sina förbudsklisterlappar och reklamskyltar?

Ställ dig själv frågan. Vad tror du är bäst för Uddevalla, vad är bäst för oss som lever, arbetar och bor här?

1. Klistermärken med “Affischering förbjuden” över hela staden tillsammans med aggresiva reklamskyltar.

2. Kulturföreningarnas affischer som berättar om evenemang.

Ställ dig också frågan, vad tror du besökare och turister tycker är mest intressant, kan förbud och reklam locka nya invånare eller är det kanske tvärtom att tecken på en levande kulturstad kan locka nya invånare och besökare.

För kulturföreningarna är det livsviktigt att få affischera, vi måste få berätta om våra evenemang. Om det gör någon skillnad på att affischera eller ej kan ni ju fråga våra lokalpolitiker om i samband med valperioder.

Jag tycker helt ärligt att exempelvis Götgatan i Stockholm som är fylld med konsertaffischer är otroligt vacker och lockande. Jag tycker från djupet av mitt hjärta att förbudsskyltar är riktigt trist, jag tycker att reklamskyltar och groteskt blinkade tv-skärmar som pumpar ut sin reklam inte hör hemma i Uddevalla centrum.

Tillhör vårt allmäna vardagsrum, centrum, endast köpmännen? Hur kan de tillåtas diktera vilkoren. Hur kan Uddevalla centrumutveckling tillåtas klistra upp klistermärken som så svårt skadar vår fina stad? Hur kan fastighetshajarna tillåtas låta anrika hus (Lundqvist mfl) förfalla för att sedan i rent spekulationssyfte rivas och förvandlas till en grushög, kanske kan man göra ett klipp och sälja dyrt, det får ta 10, 20, 30 år. Våldtäkten på centrum struntar man blankt i. Nästa på tur, Röda Kvarn?

Här nedan ser ni svaret från Uddevalla Centrumutveckling på min tidgare artikel.

“Hej Lars,
Jag har tagit del av vad ni skrivit på er hemsida och jag har full förståelse för ert behov av att marknadsföra er. Vår ambition har varit att verka för att Uddevalla är så snyggt och trevligt som möjligt och tyvärr så har affischeringen varit en av de saker som förfulat statskärnan. Vi har inte på något sätt haft för avsikt att försvåra för kulturen att marknadsföra sina evenemang utan tycker som du att kulturen är en viktig del för vår stad och dess innevånare.

När vi i slutet på maj satt upp de dekaler som förbjuder affischering så var det i en plan att anslagstavlorna skulle upp i samma tid. Detta var ett löfte från gatu/parkavdelningen. Tyvärr har inte dessa tavlor kommit upp ännu och jag undersöker naturligvis varför och kommer att verka för att dessa kommer upp omgående.

Jag undersöker också möjligheten att kunna sätta upp anslag på insidan av vissa butiker som i dag står tomma och återkommer till dig så snart jag har något konkret att erbjuda.

Mvh
Kent Håkonsen
Centrumutvecklare
Uddevalla Centrumutveckling
info@uddevallacentrum.se
070-5187175”

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

2 thoughts on “Uddevalla Centrumutveckling svarar: affischeringen har förfulat statskärnan

  1. Är inte så insatt, men vad ger Uddevalla Centrumutveckling rätt att bestämma vilka som får affischera eller inte? Har de monopol på vad som får visas i stan?

    Posted by Ulle | June 14, 2012, 7:54 am
  2. Nej tack, gött med lite färg!

    Posted by Bikini | June 16, 2012, 11:46 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: