Festivalen, Nyheter

1-3/11-12 UddevallaKassettFestivalen 2012

stry

1-3/11 UddevallaKassettFestivalen 2012
Då Uddevalla just nu upplever sin starkaste period någonsin vad det gäller den lokala musiken så dominerade dessa band årets festival. 14 lokala band uppträdde, men givetvis var programmet kryddat med artister även utanför Uddevalla, redan på torsdagen fick vi se den forne KSMB sångaren i hans nya band Alonzo & Fas 3. Ett band där även Inge från International Noice Conspiracy ingår. Förutom några nya låtar fick vi till publikens förtjusning hela KSMB reportoaren så som, Atomreggae, Dörrterror mfl. Något som uppmärksammades stort i lokalpressen var att det gamla Uddevallabandet Prospect skulle hyllas från scenen. Inför originalmedlemmarna uppträdde Prospect 2.0 med bandets gamla låtar. Stort jubel när de gamla originalmedlemmarna gästade scenen för välförtjänta applåder tillsammans med Prospect 2.0 som bjöd på en alldeles fantastisk konsert. Festivalens stora dragplåster var legendariska Kebnekajse som nästintill fick taket att lyfta när de drog igång med sin musik som kanske bäst beskrivs som en mix av prog och svensk folkmusik. Både publik och bandet själva var lyriska efter konserten. Tidigare på kvällen hade vi fått avnjuta en riktigt rock’n roll ala 70-tal show av underbara Horisont som jagar Graveyard om retrotronen. Slow Gold bjöd även de på en bejublad konsert med anor från 70-talet. Marulk drog storpublik och gjorde en kanonspelning. På lördagskvällen var toppnamnet den forne Ebba Grön & Imperietmedlemmen Stry Terrari som var på plats med sitt band Stry & Stripparna. Stry och bandet gjorde en grym rock’n rollkonsert fast det band som drog störst publik på lördagskvällen var Sterile Hermaphrodite. När det gäller de lokala banden så gjorde Rawhide sin förmodligen bästa konsert hos kassetten, tungt och mäktigt. PAN går från klarhet till klarhet och lockar allt fler fans till sin skara. Speed Of Light som redan är hur grymma som helst blir bättre och bättre. Katastrofkestern har haft ett makalöst år med två europaturneér något som gjort bandet ännu tightare och bättre. Steve Gunn (US) från New York trollband publiken på lördagen med sitt vackra gitarrspel. Dying For Some Action som även de snurrat runt i Europa under året öste för fullt ställ precis som vanligt, de är hur bra som helst!

Lars Wallin
Kulturföreningen Uddevallakassetten
UddevallaKassettFestivalen 1 – 3 nov 2012

Torsdag 1 nov
18.00: Förfest: (Baren vån 1)

19.15: Lars Wallin & The TribeLars

20.00: Locusta Murders

20.45: Christoffer Berg

21.30: Prospect 2.0

22.15: Lack of Loud

23.00: Speed of Light

23.45: Alonzo & Fas 3

Fredag 2 nov
18.00: Förfest (Baren vån 1)

19.30: Förr

20.15: Elinor

21.00: Marulk

21.45: Repay

22.30: Slowgold

23.15: Horisont

24.15: Kebnekajse

Lördag 3 nov
13.00: Förfest (Restaurangen vån 1)

17.00: Braincoats

17.45: Steve Gunn (US)

18.30: Katastroforkestern

19.15: Blood Red Birds

20.00: Rawhide

20.45: Dorm Patrol

21.30: Pan

22.15: Dying For Some Action

23.00: Stry & Stripparna

24.00: Sterile Hermaphrodite

24.45: Christian Dohber


Festivalpass 295:- Biljettförsäljning. Mortens Krog samt Janssons Musik
Endagarsbiljetter, torsdag 120:- fredag 120:- lördag 150:-.

Biljetter, förköp, information: Mortens Krog AB, Kungsgatan 17, 451 30 Uddevalla
Tel: 0522-66 53 00 Fax: 0522-307 38 Mail: info@mortenskrog.se


Kulturföreningen Uddevallakassetten
I samarbete med Studiefrämjandet, Uddevalla Kommun, Kultur i Väst.

About uddevallakassetten

Uddevallakassetten kultur & livemusik i Uddevalla

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Archives

%d bloggers like this: